Volledig scherm
Rick van Drongelen maakte zondagavond hands, kreeg daarvoor een gele kaart en een strafschop tegen. © BSR Agency

Strafschoppen houden Van Drongelen op koers voor nieuw bekersprookje

CHEMNITZ - Voor voetballer Rick van Drongelen uit Axel en zijn club Hamburger SV verliep de eerste ronde van het Duitse bekertoernooi, de DFB Pokal, moeizamer dan verwacht. Veel moeizamer. Tegen Chemnitzer, dat een divisie lager speelt, had de club uit de 2. Bundesliga aan negentig minuten niet genoeg (2-2). Pas na strafschoppen had HSV de buit binnen.

Van Drongelen begon in de basis bij HSV tijdens het bekerduel met Chemnitzer. Hij hield zijn doel tijdens de eerste helft schoon samen met zijn collega's, maar ook zijn ploeg - hoewel HSV een niveau hoger speelt dan Chemnitzer - kon tijdens de eerste helft het net niet vinden. Bij rust stond het dan ook nog 0-0.

Na de pauze werden Van Drongelen en zijn ploeggenoten wel geklopt. Uit een strafschop - veroorzaakt door de Zeeuw (hands), die daarvoor een gele kaart kreeg - maakte Dejan Bozic er 1-0 van namens Chemnitzer. Maar niet veel later stond het alweer gelijk. De zoveelste doelpoging van HSV was wel raak, via Lukas Hinterseer. 

Hoewel HSV het doel van Chemnitzer vaak onder vuur nam, was het opnieuw de thuisploeg die een voorsprong nam. Matti Langer zorgde voor de 2-1. Maar wederom was het vrij snel weer gelijk, nu via Sonny Kittel. Nog een treffer zat er niet in binnen de negentig minuten, waardoor het verlengen werd.

Daarin moesten Van Drongelen en zijn ploeggenoten een blamage zien te voorkomen. HSV stond vorig jaar nog in de halve finale van de DFB Pokal, maar had het nu al in de eerste ronde zwaar. Want ook de verlenging leverde geen doorbraak door. Pas na strafschoppen kwam er een winnaar: HSV. 

Beide ploegen namen zeven strafschoppen, waarvan de Hamburgers er maar één misten en Chemnitz twee. Ook Van Drongelen nam zijn verantwoordelijkheid. Hij trad aan voor de zesde strafschop van HSV, in de gelijkmakende beurt, en maakte geen fout. Hij mag alsnog blijven dromen van een nieuw bekersprookje. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoek brengt zichzelf nog onnodig in de problemen
    PREMIUM

    Hoek brengt zichzelf nog onnodig in de problemen

    RIJSSEN - Een uur volwassen, solide en effectief. Een halfuur onsamenhangend, niet scherp genoeg, kansen missend bij de vleet en naïef. Zo kon het duel dat Hoek zaterdag in Rijssen tegen Excelsior’31 speelde kort en bondig worden samengevat. Dankzij dat sterke eerste uur stond de ploeg van Lieven Gevaert op een comfortabel lijkende voorsprong (0-3), maar ruim dertig enerverende minuten later koesterden ze bij Hoek de benauwde 2-3-overwinning.