Steve Schalkwijks strafschoppen helpen Goes langs Dovo

DERDE DIVISIE I VIDEOVEENENDAAL – De eerste drie punten zijn binnen voor Goes. De Bevelandse derdedivisionist was in speelronde één nipt te sterk voor Dovo: 2-3. Steve Schalkwijk was met twee benutte strafschoppen de gevierde man.

De bezoekers plooiden in de eerste helft terug en lieten Dovo het spel maken. Goes loerde op de counter en maakte gretig gebruik van de ruimtes achter de Veenendaalse defensie. In de 32ste minuut ontsnapte Steve Schalkwijk. Hij werd in het vijandelijke strafschopgebied ten val gebracht en scheidsrechter Paarhuis wees gedecideerd naar de stip. De aanvaller nam zelf plaats achter de bal en opende de score: 0-1.

Steve Schalkwijk schoot tegen Dovo twee strafschoppen binnen.
Volledig scherm
Steve Schalkwijk schoot tegen Dovo twee strafschoppen binnen. © Jan Kruijdenberg/Orange Pictures

Enkele minuten later was het weer raak voor Goes. Mart de Kroo, de kompaan van Schalkwijk voorin, dook in de ruimte en verdubbelde op fraaie wijze de marge met een schot in de linkerhoek: 0-2. Het werd stiller en stiller op sportpark Panhuis. Halverwege leidde Goes comfortabel.

De ploeg van trainer Ruud Pennings kwam minder scherp uit de kleedkamer. In de 49ste minuut bracht invaller Gokhan Yasar de spanning terug: 1-2. Vervolgens kreeg Goes twee megakansen op de 1-3. Eerst schoot Hiep Nguyen van dichtbij hard over, vervolgens vond Mart de Kroo na een prachtige solo Dovo-goalie Sebastiaan van der Sman op zijn weg.

Driemaal is scheepsrecht, moet Schalkwijk gedacht hebben. De rappe centrumspits kreeg opnieuw een penalty en schoot de bal onberispelijk tegen de touwen: 1-3. De wedstrijd rustig uitvoetballen zat er echter niet in voor de Bevelanders. De thuisploeg kwam acht minuten voor tijd op 2-3 via Simon van Zeelst (kopbal) en zette Goes vervolgens met de rug tegen de muur. Gescoord werd er niet meer in Veenendaal, waardoor de bezoekers aan het langste eind trokken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement