Volledig scherm
Achilles Veen-aanvoerder Bas van Loon (links) test de kwaliteit van het shirt van de snelle Nick de Groote. © Ronald den Dekker

Sterk Hoek verslaat Achilles Veen en doet goede zaken

HOEK – Een week na de magere bekerwinst op Groen Wit (2-1) liet Hoek zien dat het ook uit een ander vaatje kan tappen. Tegen koploper Achilles Veen, dat dit seizoen nog ongeslagen was, boekte de zaterdag-hoofdklasser een meer dan verdiende overwinning. Op eigen veld werd het 3-1, waardoor de ploeg van Jannes Tant weer voorzichtig aanhaakte in de strijd om het kampioenschap.

Het moet gezegd: Hoek haalde tegen Achilles Veen een hoog niveau. De ploeg was voor rust heer en meester, maar beloonde zichzelf slechts één keer. Acht minuten voor rust opende Thomas van Renterghem de score, in zijn honderdste competitiewedstrijd voor de Zeeuws-Vlaamse club. In de tweede helft kreeg Hoek kansen om de voorsprong uit te breiden, maar het slaagde er lange tijd niet in om de tweede treffer te maken.

Tweede keer op voorsprong
Na 72 minuten kwam Achilles Veen er snel uit en kwam invaller Rowin van Zaanen aan de linkerkant in balbezit. De afgemeten voorzet van de oud-prof van onder meer Volendam en Willem II werd door Jeroen van Leijsen van dichtbij binnen gekopt (1-1). Hoek toonde echter veerkracht en kwam door een fantastisch doelpunt voor de tweede keer op voorsprong. Birgen Martens stak het middenveld over, gaf de bal mee aan de opgekomen Fabian Wilson en diens voorzet werd door de doorgelopen Martens binnen geschoten: 2-1.

Irritaties bij Achilles Veen
Daarna namen de irritaties toe bij Achilles Veen, dat echter geen echte kansen meer wist te creëren. In de blessuretijd maakte invaller Josimar Pattinama aan alle onzekerheid een einde. De spits stond net vier minuten op het veld, toen hij een passje van een andere invaller – Esmat Shanwary – langs doelman Jeffrey van der Loo schoot: 3-1. Omdat Ter Leede bij Zwaluwen niet verder kwam dan 2-2, steeg Hoek door de overwinning naar de derde plaats.

Tussenstand
De achterstand op lijstaanvoerder Achilles Veen, dat nog wel een wedstrijd minder speelde, bedraagt nu vier punten. Hoek is Spijkenisse, dat op eigen veld met 1-3 van Swift verloor, tot op twee punten genaderd.


Hoek-Achilles Veen 3-1 (1-0). 37. Thomas van Renterghem 1-0, 72. Jeroen van Leijsen 1-1, 77. Birgen Martens 2-1, 90+3. Josimar Pattinama 3-1. Scheidsrechter: B.R. Annegarn (Noordwijk). Gele kaart: Nathan Lagrou, Thomas van Renterghem (beiden Hoek), Kees Schellekens, Bas van Loon, Thijs van den Berg , Ronnie Reniers (allen Achilles Veen). Aantal toeschouwers: 600.

Hoek: Jordi de Jonghe; Fabian Wilson, Lionel Fitsch, Alexander Embrechts, Thomas van Renterghem; Birgen Martens (85. Armand Doka), Reguillo Vandepitte, Nathan Lagrou (90+1. Esmat Shanwary); Nick de Groote, Guillaume Clinckemaillie (89. Josimar Pattinama) en Kyle Doesburg.

Lees maandag meer over Hoek-Achilles Veen in de PZC, de digitale krant of op Blende

Volledig scherm
De spelers van Hoek vieren de 1-0 van Thomas van Renterghem. © Sjaak van der Salm