Volledig scherm
Steen (wit-zwart) kreeg er in het laatste kwartier drie om de oren. © Camile Schelstraete

Steen ziet alles instorten in het laatste kwartier

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de derde klasse A behaalden twee van de drie Zeeuwse ploegen die afreisden richting Brabant een prima resultaat op vreemde bodem. Zo won HVV’24 ook zijn tweede uitduel, ditmaal werd MOC 1917 met 2-1 verslagen. Philippine keek bij RBC halverwege nog tegen een 0-1-achterstand aan, maar won de wedstrijd uiteindelijk met 3-1. 

Voor Steen leverde het bezoek aan Steenbergen een flinke domper op. Lang leek het duel uit de onderste regionen van de ranglijst op 0-0 uit te draaien, maar het werd in het laatste kwartier nog 3-0. Terneuzen leek tegen SC Gastel op weg naar een prima overwinning, maar gaf de 2-0-voorsprong uit handen: 2-2 de eindstand.

MOC 1917-HVV’24 1-2: De eerste twintig minuten van de bezoekers waren niet best. In deze fase zorgde Joshua Becht voor de 1-0. De ploeg van Pieter Ongena herpakte zich en na de gelijkmaker van Ibrahim Eryürük (1-1), leek de 1-2 een kwestie van tijd. ,,Helaas kwam het rustsignaal voordat wij nogmaals wisten te scoren.” Na de thee werd de oefenmeester echter alsnog op zijn wenken bediend toen Sinan Coban uit een lange bal van Matts de Rijcke al na zestien seconden de 1-2 aantekende. Hierna speelde HVV’24 de wedstrijd op een volwassen manier uit.

RBC-Philippine 1-3: Waar Roland van de Wege oog in oog met de doelman verzuimde te scoren, schoot Imad Bouda el Koubai aan de andere kant wel raak: 1-0 halverwege. Kort na rust stelde Rosario Taalman Joey Walhout in staat de 1-1 binnen te koppen. Enkele minuten later was het Taalman zelf die de 1-2 op zijn naam bracht. Mede hierdoor nam de onderlinge irritatie bij de spelers van de thuisploeg verder toe. Na een goede mogelijkheid voor Yannick Vanhijfte, was het invaller Jos Westerhout die het duel in de negende minuut van de extra tijd besliste: 1-3.

Terneuzen-SC Gastel 2-2: ,,Onbegrijpelijk. Dit had vooral na rust weinig met voetbal te maken. In die fase gooide de tegenstander alles in de strijd, waarbij de scheidsrechter wel heel veel toeliet”, aldus Daan Eikenhout na afloop. ,,Maar toch wil ik daar niet alles op steken. Wij staan halverwege met 2-0 voor (door twee treffers van Douwe de Kok), krijgen net na rust via Jardell Constancia een 100% kans op 3-0 en geven het toch nog uit handen. Dat mag natuurlijk niet.” Via twee treffers van Sjoerd van den Eijnden kwam de thuisploeg terug tot 2-2.

Steenbergen-Steen 3-0: ,,Zeer teleurstellend. Een offday. We misten steeds de tweede bal en liepen daardoor achter de feiten aan”, wist Marco van Vlierberghe na afloop. ,,Na 75 minuten met weinig kansen voor beiden leek het op 0-0 uit te draaien.” Zijn collega bij de thuisploeg, Robin Borremans, zag tot zijn genoegen echter hoe Lennart Boot echter in de 78e minuut de score opende: 1-0. Steen ging risico’s nemen waarop hij reageerde met het inbrengen van een snelle 15-jarige aanvaller. Met succes, want het werd in korte tijd 3-0 via Boudein Bickel en Tim den Houting.

  1. Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek
    DERDE DIVISIE

    Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek

    HOEK – Een opnieuw bijzonder zwakke eerste helft leverde Hoek zaterdagmiddag de vijfde nederlaag van het seizoen op. In het duel met koploper Sparta Nijkerk keek de ploeg van Lieven Gevaert na zes minuten al tegen een 0-2-achterstand aan, halverwege stond het 0-3. Een snelle treffer na rust (1-3) pompte weer hoop in de Hoekse harten, Rik Impens zorgde na een uur voor 2-3 maar het laatste woord was voor de lijstaanvoerder: 2-4.