Volledig scherm
Marco van Vlierberghe (rechts) vertrekt na vier seizoenen bij Hontenisse en wordt de nieuwe trainer van Steen. © Camile Schelstraete

Steen maakt statement en legt Van Vlierberghe voor langere tijd vast

SINT JANSTEEN - Voetbalvereniging Steen heeft een nieuwe trainer gevonden voor het komende seizoen. Marco van Vlierberghe neemt het stokje over van interim-trainer Carlo van Grimberghe. 

Zondag-vierdeklasser Steen moest op zoek naar een nieuwe trainer, omdat Luc Audenaert eind vorig jaar per direct opstapte. Van Grimberghe, juist de voorganger van Audenaert, besloot tot het einde van het seizoen plaats te nemen op de bank.

Hij wordt komende zomer opgevolgd door Van Vlierberghe, die overkomt van competitiegenoot Hontenisse en een meerjarige verbintenis heeft getekend. De oefenmeester besloot onlangs na het huidige seizoen te vertrekken. Hij heeft er dan vier seizoenen op zitten in Kloosterzande.

De club Steen maakt bovendien een statement over het steeds vroeger op gang komen van de trainerscarrousel. Om een vertrek zoals dat van Audenaert in de toekomst te voorkomen, heeft de club gekozen Van Vlierberghe voor meerdere jaren vast te leggen. Dit om rust te creëren binnen de vereniging.

Steen staat heeft momenteel elf wedstrijden gespeeld in de vierde klasse A van het zondagvoetbal en staat vijfde met 22 punten. Hontenisse, de huidige club van Van Vlierberghe, staat met 27 punten bovenaan. De koploper uit Kloosterzande heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan Steen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement