Steen viert het kampioenschap op het veld van Biervliet.
Volledig scherm
Steen viert het kampioenschap op het veld van Biervliet. © Petyer Nicolai

Steen keert na tien jaar weer terug naar derde klasse

VLISSINGEN - Na negen seizoenen met steeds een eindklassering in het linkerrijtje lukte het Steen om bij de tiende poging kampioen te worden van de vierde klasse A. Dit ging zondag nog onverwacht vlot, omdat de ploeg van Carlo van Grimberghe zelf met 2-0 won in Biervliet en zowel Oostburg (2-0 in Breskens) als Hontenisse (1-2 op eigen veld tegen Groede) verloren. 

Onderaan de ranglijst pakte Vogelwaarde, zoals trainer Marc de Kunder aangaf, de laatste strohalm met een 3-2-zege op Koewacht. De achterstand op nummer dertien, Biervliet, is nog slechts één punt. Hulsterloo leed een forse nederlaag tegen Meto (0-5) en zag IJzendijke, dat met 1-0 won bij RIA W, de negende plaats overnemen.

Hontenisse-Groede 1-2: ,,Een zeer terechte overwinning‘’, aldus Groede-trainer André de Nooijer na afloop. ,,We speelden degelijk en goed in de organisatie, waarbij we Hontenisse het spel lieten maken en wij probeerden uit te breken.‘’ Na een doelpuntloze eerste helft opende Ruud van Westen de score: 0-1. De bezoekers lieten hierna een goede kans op 0-2 liggen, waardoor Michel Colpaart uit een strafschop de 1-1 op het bord kon brengen. Na een snelle uitbraak bezorgde Bart van den Hemel Groede drie punten: 1-2.

Vogelwaarde-Koewacht 3-2: ,,We begonnen heel sterk met binnen een kwartier twee goede doelpunten‘’, keek Vogelwaarde-trainer Marc de Kunder terug. De treffers van Jeffrey Geers en Nieck Elderson werden echter nog voor de thee genivelleerd door Quinten Stokx (,,Een doelpunt uit het niets‘’) en Marc de Volder: 2-2. Deze stand bleef lang op het bord staan, maar zoals De Kunder aangaf: ,,Op het laatst trokken we alle registers open. Maar ook Koewacht had zomaar kunnen winnen.‘’ Dit laatste gebeurde niet; Jeffrey Geers liet zich met zijn tweede treffer tot matchwinnaar kronen.

Breskens-Oostburg 2-0: ,,Een knappe overwinning, zeker als je het rijtje geblesseerden (7 stuks) bij ons ziet‘’, aldus Breskens-trainer Bart Corstanje. De vertrekkende trainer gaf aan dat hij zijn ploeg had aangepast aan Oostburg door een extra speler op het middenveld te posteren. Met succes, want al snel opende Jan Meijaard de score: 1-0. In de slotfase profiteerden de bezoekers van een steeds meer aandringend Oostburg. Jan Meijaard en de zojuist ingevallen Ricardo Mariman gingen alleen op de doelman af, waarna Mariman de wedstrijd definitief besliste: 2-0.

Biervliet-Steen 0-2: De bezoekers gingen goed van start, maar zagen de openingstreffer afgekeurd worden wegens buitenspel. Dit bracht wat frustratie en toen er op het half uur een speler van Biervliet oog in oog met Kjell Verdurmen verscheen, kwam er ook wat angst in de ploeg. De rust werd door Carlo van Grimberghe benut om Steen weer in het juiste spoor te zetten, wat in de 55e minuut leidde tot de 0-1 van Stephan Thomaes na een goede actie van Armand Wauters. Biervliet raakte hierna nog de paal, maar uiteindelijk stelde Michael van Mol met de 0-2 het kampioenschap veilig.

Hulsterloo-Meto 0-5: Na de goede serie van de afgelopen weken was Hulsterloo kansrijk in de strijd om de derde periodetitel. Wás, want zondag ging de ploeg op eigen veld zwaar onderuit. ,,We hebben dik op ons broek gehad. Geen motivatie, nee, dit was niet goed‘’, zo wist ook Stefano de Vos na afloop. Na 0-2 halverwege via Joey van Hooijdonk en Gijs Verresen, liep Meto in de tweede helft uit naar 0-5 via opnieuw Verresen, Martijn Pieters en Philippe van Hoek.

RIA W-IJzendijke 0-1: Ondanks de nederlaag was RIA-trainer Jeroen van den Broeke na afloop niet geheel ontevreden. ,,Anders dan in vorige seizoenen waren we nu drie wedstrijden voor het einde al voor 99 procent zeker van lijfsbehoud. We wilden vandaag zeker winnen, hadden ook meer balbezit, maar waren slordig.‘’ Al snel na de aftrap scoorde Lodewijk van Keeken via de hak van een verdediger de 0-1. Een vooral na de thee aandringende thuisploeg kwam echter niet verder dan wat kleine kansjes, zodat het hierbij bleef.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement