Volledig scherm
De SSV'ers Luuk van Gilst (doelman) en Tom Kuitems houden MZC'11 van scoren af. © Dirk Jan Gjeltema

SSV’65 blijft zoekende in Zierikzee

RUDESTATSOp een curieuze wijze had SSV’65 zaterdag zijn Zierikzeese zorgen kunnen afschudden. In de blessuretijd voorkwam de lat een beslissende 2-1-voorsprong bij MZC’11. En daardoor lukte het SSV’65 wéér niet om te winnen in Zierikzee. Tien keer gespeeld, tien keer niet gewonnen.

Deze wedstrijd zal niettemin de boeken ingaan vanwege de gelijkmaker van SSV’er Thomas Matheijer. Hij zette zich achter een vrije trap, terwijl heel MZC’11 zichzelf in positie bracht om deze te keren. Een windvlaag duwde de bal een aantal meter naar de zijkant, waarop MZC’11 massaal reageerde.

De bal was genomen, de bal moest terug naar zijn plek, allerlei lezingen passeerden de revue. Punt was dat ook de goalie van MZC’11 uit zijn doel was gekomen om zijn mening te geven en dat had Matheijer gezien. Hij schoot de bal in alle consternatie op het doel en de bal zeilde vlak onder de lat binnen.

Het was hét moment van de wedstrijd. Maar genoeg voor een Goese overwinning was het niet in Zierikzee (1-1). Wéér niet. In het verleden lukte het SSV’65 niet tegen Mevo en Zierikzee, en de laatste jaren ook niet tegen de club die uit een fusie van die twee clubs is ontstaan (MZC’11 dus).

Van al die tien wedstrijden (negen in de competitie, één in de districtsbeker, zie tabel) gingen er zes verloren en vier eindigden er onbeslist. Dat de Zierikzeese clubs SSV’65 niet liggen blijkt ook uit de thuiscijfers. Van de elf thuisduels tegen Zierikzeese clubs werden er ook maar twee gewonnen, beide van Mevo.

Volledig scherm
© PZC

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Roy Hendriksen: veel en hard werken in Lissabon
    PREMIUM

    Roy Hendriksen: veel en hard werken in Lissabon

    LISSABON - Zondag zag hij vanaf de tribune hoe Bas Dost met twee goals de overwinning tegen Chaves (2-1) binnensleepte. Een dag later werd hij in de schaduw van Marcel Keizer gepresenteerd als assistent van de nieuwe hoofdtrainer, dinsdag stonden de Nederlanders voor het eerst met de door interlands uitgedunde selectie van Sporting op het trainingsveld. Roy Hendriksen gaf zijn ogen en oren de afgelopen dagen goed de kost en weet dat dit een prachtige stap is. ,,Alles is hier aanwezig om topprestaties te leveren’’, zei de 49-jarige Middelburger.