SSV'65 is RBC opnieuw de baas vanaf de stip en treft Kloetinge in kwartfinale

VIDEOGOES - Voetbalclub SSV'65 weet zich dan toch verzekerd van een plaats in de kwartfinale van het toernooi om de districtsbeker. Dinsdagavond moest de zaterdag-tweedeklasser de strafschoppen tegen zondag-derdeklasser RBC overnemen en net als twee weken geleden bleek de ploeg uit Goes de sterkste.

Volledig scherm
SSV'65-speler Rowan Amperse (nummer vijf) wordt besprongen door zijn ploeggenoten nadat hij de beslissende strafschop heeft binnengeschoten. © Marcelle Davidse

Op dinsdag 26 februari speelden beide ploegen tegen elkaar om een plek in de kwartfinale van het bekertoernooi. Het werd 1-1 en strafschoppen moesten de beslissing brengen. Toen trok de ploeg uit Goes aan het langste eind, maar tijdens de beslissende strafschoppenserie veranderde scheidsrechter Mol plotseling de volgorde. Vanaf de vijftiende penalty moesten beide ploegen ineens om-en-om aantreden. Daarvoor werd het ABBA-systeem - dit seizoen gebruikelijk in het toernooi - gehanteerd.

Die beslissing zorgde toen al voor vraagtekens, maar beide ploegen protesteerden niet bij de scheidsrechter. Na afloop van de strafschoppenreeks, die dus door SSV’65 werd gewonnen, kondigde RBC wél aan in beroep te gaan bij de KNVB. De formatie uit Roosendaal werd in het gelijk gesteld door de voetbalbond, waardoor een nieuwe ontmoeting - deze dinsdagavond - werd ingepland. En hoewel ze er bij de thuisploeg niet zo veel zin meer in hadden, was SSV'65 wederom de sterkste vanaf de stip. En deze keer hadden ze daar geen 32 penalty's voor nodig. 

SSV'65 mocht dinsdag beginnen en Thomas Mattheijer scoorde. De bezoekers maakten vervolgens gelijk via Mujib Yaqoubi, maar Yeidi Muurmans miste de tweede RBC-strafschop. De Goesenaren kwamen daarmee op matchpoint en verzilverden de eerste mogelijkheid om de strafschoppenreeks opnieuw te beslissen. Rowan Amperse schoot raak. In de kwartfinale wacht nu een treffen met buurman Kloetinge.

Deel twee van de strafschoppenreeks tussen SSV'65 en RBC is hier terug te kijken:

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Als je nu nog wisselspeler bent bij VC Vlissingen, moet je je zorgen maken’
    voetbal vodcast

    ‘Als je nu nog wisselspe­ler bent bij VC Vlissingen, moet je je zorgen maken’

    VLISSINGEN - Met slechts twaalf spelers reisden de voetballers van VC Vlissingen gisteren af naar Rijpwetering voor het duel met ROAC. De door blessures en schorsingen geplaagde selectie van Kevin Hollander nam drie punten mee door een doelpunt van Thomas de Rijke (0-1). ,,Als er zo weinig spelers beschikbaar zijn en je dan nog wissel staat, moet je je als speler zorgen maken” zegt Barry van der Hooft in de Voetbal Vodcast van deze week.