SSV'65 is RBC opnieuw de baas vanaf de stip en treft Kloetinge in kwartfinale

VIDEOGOES - Voetbalclub SSV'65 weet zich dan toch verzekerd van een plaats in de kwartfinale van het toernooi om de districtsbeker. Dinsdagavond moest de zaterdag-tweedeklasser de strafschoppen tegen zondag-derdeklasser RBC overnemen en net als twee weken geleden bleek de ploeg uit Goes de sterkste.

Volledig scherm
SSV'65-speler Rowan Amperse (nummer vijf) wordt besprongen door zijn ploeggenoten nadat hij de beslissende strafschop heeft binnengeschoten. © Marcelle Davidse

Op dinsdag 26 februari speelden beide ploegen tegen elkaar om een plek in de kwartfinale van het bekertoernooi. Het werd 1-1 en strafschoppen moesten de beslissing brengen. Toen trok de ploeg uit Goes aan het langste eind, maar tijdens de beslissende strafschoppenserie veranderde scheidsrechter Mol plotseling de volgorde. Vanaf de vijftiende penalty moesten beide ploegen ineens om-en-om aantreden. Daarvoor werd het ABBA-systeem - dit seizoen gebruikelijk in het toernooi - gehanteerd.

Die beslissing zorgde toen al voor vraagtekens, maar beide ploegen protesteerden niet bij de scheidsrechter. Na afloop van de strafschoppenreeks, die dus door SSV’65 werd gewonnen, kondigde RBC wél aan in beroep te gaan bij de KNVB. De formatie uit Roosendaal werd in het gelijk gesteld door de voetbalbond, waardoor een nieuwe ontmoeting - deze dinsdagavond - werd ingepland. En hoewel ze er bij de thuisploeg niet zo veel zin meer in hadden, was SSV'65 wederom de sterkste vanaf de stip. En deze keer hadden ze daar geen 32 penalty's voor nodig. 

SSV'65 mocht dinsdag beginnen en Thomas Mattheijer scoorde. De bezoekers maakten vervolgens gelijk via Mujib Yaqoubi, maar Yeidi Muurmans miste de tweede RBC-strafschop. De Goesenaren kwamen daarmee op matchpoint en verzilverden de eerste mogelijkheid om de strafschoppenreeks opnieuw te beslissen. Rowan Amperse schoot raak. In de kwartfinale wacht nu een treffen met buurman Kloetinge.

Deel twee van de strafschoppenreeks tussen SSV'65 en RBC is hier terug te kijken:

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Na nieuwe schouderblessure twijfelt Van Leiden over zijn voetbaltoekomst

    Na nieuwe schouder­bles­su­re twijfelt Van Leiden over zijn voetbaltoe­komst

    MIDDELBURG - Hoek moet het waarschijnlijk een week of zes zonder Gert-Jan van Leiden stellen. De centrale verdediger viel zaterdag in het uitduel met Ter Leede (3-2-nederlaag) na 74 minuten geblesseerd uit. De rechterschouder van Van Leiden schoot uit de kom en daardoor mist hij sowieso de derby van aanstaande zaterdag tegen Goes en de duels met VVSB, Dovo en Barendrecht. En het is de vraag of de Middelburger nog gaat voetballen, wanneer hij weer hersteld is.