Volledig scherm
RCS (witte shirts) neemt een vrije trap in de finale tegen SSV'65. © Daniel Vervelde

SSV'65 geeft favorieten het nakijken

VIDEOGOES - SSV’65 heeft voor de tweede keer in de historie het kerstzaalvoetbaltoernooi in Goes gewonnen. Tien jaar na de eerste keer herhaalde de tweedeklasser uit Goes dinsdag die prestatie. In de finale werd RCS na strafschoppen verslagen. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2.

SSV’65 was een outsider in de 46ste uitvoering van het toernooi van ’s-Heer Arendskerke. De blikken waren vooral gericht op Vlissingen, Goes en RCS. Titelverdediger Vlissingen was echter stukken kwetsbaarder dan de afgelopen twee jaren waarin het het toernooi ongeslagen won.

In de poulefase verloor Vlissingen al van Bevelanders, waarna ook Kapelle (1-1), SSV’65 en Goes de favoriet in bedwang hielden. Vlissingen werd uiteindelijk vierde nadat het in de troostfinale met 4-3 verloor van Goes na een betwiste strafschop in de slotseconden.

Lees ook: SSV'65 spot met statistieken

SSV’65 had er geen boodschap aan. Vlekkeloos kwam de ploeg door de poulefase heen, waarna het verrassende Lewedorpse Boys in de kwartfinale werd verslagen. Tegen Vlissingen leek een 3-0-voorsprong veilig, maar het werd nog spannend met 3-2. SSV-doelman Luuk van Gilst hield zijn ploeg niettemin op de been.

Viervoudig winnaar RCS beleefde een valse start van het toernooi, want Lewedorpse Boys was met 3-1 te sterk. Vervolgens ging RCS als vanouds. Het altijd sterke De Meeuwen werd in de kwartfinale verslagen (3-0), waarna Goes er in de halve finale aan moest geloven (3-2).

Ondanks een vroege voorsprong in de finale kon RCS de vijfde toernooizege niet bijschrijven. SSV’65 wel zijn tweede.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement