Volledig scherm
Thomas Leegwater op het sportcomplex van Clinge. © Camile Schelstraete

Spits beleeft bizarre comeback na schouder uit de kom

CLINGE - Wie afgelopen zondag in de 75ste minuut van de wedstrijd Clinge-IJzendijke gezegd zou hebben dat Thomas Leegwater (32) man of the match zou worden, was ongetwijfeld voor gek verklaard. De stand op dat moment: 0-1. De staat van Thomas Leegwater: langs de zijlijn met zijn schouder uit de kom en klaar om gewisseld te worden. Een kwartier later zag de wereld er heel anders uit in Clinge. De thuisploeg wint met 3-1, door twee goals en een assist van jawel, Thomas Leegwater.

,,Bij een corner werd er wat aan mijn arm getrokken. Ik viel op de grond en voelde dat ik mijn arm niet meer kon bewegen. Ik ging naar de kant en zei de trainer dat hij me maar moest wisselen. De wisselspeler was al warmgelopen, tot er opeens iemand aan mijn arm trok. Mijn schouder was nog nooit uit de kom geschoten, dus ik wist niet echt wat er aan de hand was. Pas toen mijn schouder klik zei en ik de pijn voelde wegzakken, besefte ik het. Ik besloot het toch nog een paar minuutjes te proberen en weer het veld in te gaan. Bijna direct gaf ik de assist voor de gelijkmaker. Daarna scoorde ik nog de 2-1 en 3-1. Geweldig natuurlijk. Ik was zelf uiteraard ook erg verrast.”

Titelstrijd

Voor Leegwater en Clinge zijn de drie punten meer dan welkom in de strijd om de titel in de vierde klasse zondag. ,,We staan nu tweede. Als we een inhaalwedstrijd winnen, kunnen we zelfs naar de eerste plek gaan. Al jarenlang draaien we mee in de top van deze klasse. Kampioen worden lukte helaas vaak net niet. Al moet ik zeggen dat we dat nooit zo’n ramp vonden. Natuurlijk wilden we kampioen worden, maar de derde klasse was nooit zo aanlokkelijk, door de vele Brabantse teams. Dat is nu wel anders met vijf Zeeuws-Vlaamse teams, waaronder HVV’24 en Hontenisse.”

Lees het volledige verhaal over de bijzondere comeback van Thomas Leegwater in de papieren of digitale krant van donderdag 8 februari of via Blendle.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement