Volledig scherm
Maarten Hazelaar was zaterdag weer belangrijk voor Oostkapelle/Domburg met zijn goals. © Ruben Oreel

Spektakelstuk in Arnemuiden, runner-up Serooskerke afgeschminkt

TWEEDE KLASSE EVLISSINGEN - In de tweede klasse A drukte koploper Nieuwenhoorn runner-up Serooskerke door een 6-1-zege met de neus op de feiten. Conclusie: Nieuwenhoorn is de voornaamste titelkandidaat.

Spektakel was er sowieso op diverse velden te aanschouwen Oostkapelle/Domburg rolde Bruse Boys in Bruinisse met 5-1 op, Yerseke was met 5-0 overduidelijk te sterk voor FC Axel en in Arnemuiden maakten de thuisploeg en MZC'11 er getuige de 4-4 een waar doelpuntenfestijn van.

Nieuwenhoorn-Serooskerke 6-1: De eerste helft bood Serooskerke de nodige tegenstand, maar de ploeg van trainer Gerrit Petersen kon niet voorkomen dat Nieuwenhoorn door goals van Jeffrey Burger en Dimitri Gomes Almeida met 2-0 leidde. Vijf minuten na de hervatting maakte Dennis Kovacevic op aangeven van Aron Wattel er 2-1 van, maar met een fraaie goal tilde Burger de marge weer naar twee goals in Nieuwenhoorns voordeel. ,,Wij waren na de 2-1 iets te enthousiast’’, liet Petersen weten. In het laatste half uur van het duel voerden Melvin Winterberg (2x) en Merijn Wolters de score op naar 6-1.

De Meeuwen-Hellevoetsluis 1-1: Een terechte uitslag. Hellevoetsluis was het eerste bedrijf iets beter en de thuisploeg was na rust de iets betere ploeg. Na negen minuten zorgde Marley Dors op aangeven van Frank de Regt al voor de 0-1. Niet veel later voorkwam De Meeuwen-goalie Jesse Kerkhove al de 0-2, terwijl Yannick van de Woestijne in de loop van de eerste helft ook de 1-1 nog op zijn schoen had. Na de pauze tapte De Meeuwen uit een ander vaatje en uit een vrije trap maakte Dennis Tukker in de 69ste minuut de gelijkmaker. Daarna gingen beide teams voor de winst, maar goals bleven uit.

SSV'65-Walcheren 4-1: Walcheren speelde voor rust prima, maar moest bij het scheiden van de markt toch de 1-0 van Casper van Sabben incasseren. In de tweede helft was er geen vuiltje meer aan de lucht voor de ploeg van trainer Pim Bruins. Thomas Mattheijer tekende voor 2-0 en door goals van Claude de Smit en opnieuw Van Sabben liep SSV'65 uit naar 4-0. Vijf minuten voor tijd scoorde Jay Cosijn, onder toeziend oog van de prima leidende Julian Simonse, nog tegen namens het nog steeds puntloze Walcheren.

FC Axel-Yerseke 0-5: ,,Dit was niet de moeilijkste middag’’, concludeerde Yerseke-trainer Alexander van Keulen na de ruime zege. En vervolgens: ,,We hebben zelf nog de nodige kansen laten liggen, maar dit is gewoon een goede overwinning.’’ Bij rust keek FC Axel door goals van Arjen Dingemanse en Eys Murre al tegen een 0-2-achterstand aan. In de 57ste minuut zorgde Rick Kramer voor de 0-3. Ook Arjen de Koeijer pikte zijn goaltje daarna weer mee en werd kort daarna uit voorzorg - na zijn blessure van vorige week - gewisseld. Een kwartier voor tijd zorgde de vijfde verschillende doelpuntenmaker, Guus de Leeuw, voor de laatste treffer.

Bruse Boys-Oostkapelle/Domburg 1-5: Na 28 minuten keek Bruse Boys, dat een dag eerder zijn trainer Carlos de Jonge zag opstappen, al tegen een 0-2-achterstand aan. Na een overtreding op Maarten Hazelaar opende broer Jochem de score en op aangeven van Maarten Hazelaar was het daarna Bas van der Wel die de 0-2 maakte. Dertig seconden na rust werden alle Bruse voornemens door Maarten Hazelaar aan diggelen geschoten en elf minuten later stond het door nog twee goals van Van der Wel gewoon 0-5. Domenique van den Berge scoorde namens Bruse Boys daarna nog wel tegen, maar dat verzachtte het Bruse leed niet.

Arnemuiden-MZC'11 4-4: Bij rust stond het door goals van Martijn Backx (0-1), Celino Davidse en Jimmy de Nooijer ‘slechts’ 2-1. Tussen de 0-1 en 1-1 had MZC'11 twee grote kansen op de 0-2, maar de bezoekers lieten die onbenut. In de 55ste liep Arnemuiden uit naar 3-1 en leek een zege binnen handbereik. Niets was minder waar want binnen no-time toonde MZC'11 ‘ballen’. Door treffers van Jesse van der Linden, Martijn Backx en Rody Vermue nam MZC'11 brutaal de leiding. Jimmy de Nooijer redde daarna nog een punt voor Arnemuiden, dat daarvoor tussen de 3-2 en 3-3 zelf twee grote kansen op de 4-2 onbenut liet.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement