Dolf Roks (links), hier als coach van het Zeeuws elftal, is ook de komende jaren werkzaam bij Sparta.
Volledig scherm
Dolf Roks (links), hier als coach van het Zeeuws elftal, is ook de komende jaren werkzaam bij Sparta. © Marcelle Davidse

Sparta verlengt contract met hoofd jeugdopleiding Dolf Roks

ROTTERDAM - Dolf Roks is ook de komende jaren werkzaam voor Sparta. De Rotterdamse club heeft het contract van het hoofd jeugdopleiding verlengd. De uit Zierikzee afkomstige Roks (57) beschikt over een overeenkomst voor onbepaalde tijd en moet voor continuïteit in de organisatie van Sparta blijven zorgen.

Dolf Roks keerde in 2014 terug bij Sparta, de club waar hij tussen 1986 en 2002 onder meer jeugdtrainer, assistent, technisch directeur en hoofdtrainer was. In 2004 richtte hij samen met Dennis en Gérard de Nooijer de Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) op. Tien jaar later ging hij weer parttime aan de slag bij Sparta. Nadat hij was vertrokken bij JVOZ werd zijn takenpakket in Rotterdam vervolgens steeds verder uitgebreid.

Quote

Met Dolf hebben we iemand in huis die al tientallen jaren ervaring heeft in het betaalde voetbal

Manfred Laros, directeur van Sparta

Roks was naast hoofd jeugdopleiding ook een tijd manager spelerszaken en scouting. Sinds afgelopen jaar is hij voltijds bezig in de functie van hoofd jeugdopleiding. JVOZ is nog altijd één van de opleidingspartners van Sparta. ,,Wij willen graag continuïteit in de organisatie‘’, zegt directeur Manfred Laros op de website van de club. ,,Met Dolf hebben we iemand in huis die al tientallen jaren ervaring heeft in het betaalde voetbal. Natuurlijk ligt de focus op doorstroming vanuit de jeugd naar het betaalde voetbal, maar daarnaast zijn we ook flinke stappen aan het maken met het afsluiten van nieuwe samenwerkingen met amateurclubs en het langer binden van jonge spelers aan Sparta. Namens het bestuur hebben we daarom besloten om het contract met Dolf te verlengen.”

 1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
  PREMIUM

  Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

  VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’
 2. Uit de krant van 12 november 2016: Iedere dag voetbal, dat is wat Verhoene wil
  PREMIUM
  uit het archief

  Uit de krant van 12 november 2016: Iedere dag voetbal, dat is wat Verhoene wil

  Nu het coronavirus iedereen aan huis bindt, duikt de sportredactie van de PZC in het rijke archief. Mooie verhalen uit het recente verleden komen nogmaals online. Vandaag: verslaggever Barry van der Hooft ging op bezoek bij trainer Kenny Verhoene in Jena. ,,Je weet niet hoe het loopt in het leven. Je kunt bijvoorbeeld ziek worden en dan is het ineens over. Daarom geniet ik heel erg van wat ik nu doe.”