Volledig scherm
Een aanvaller van de Attram De Visser Soccer Academy (oranje shirt) haalt uit in de finale tegen het Engelse Fulham. © Camile Schelstraete

Sparta, Rosenborg en Celta de Vigo komen naar Breskens

BRESKENS - Makkelijk was het niet, maar de organisatie van de Esad Osma­novski Memorial Cup heeft opnieuw een aansprekend deelnemersveld weten samen te stellen. In het weekend van 2 en 3 juni debuteren vijf buitenlandse teams op het toernooi voor Onder 19-teams in Breskens.

De Nederlandse inbreng komt dit jaar van Vitesse, Sparta en Heerenveen. De Friese club zal op zaterdagmiddag 2 juni ook een Fun Clinic verzorgen. De kans is groot dat bij Sparta meerdere Zeeuwse spelers in actie komen. Stefan de Bert, Levi Bouwense, Ahn Hiep Nguyen en Nazario de Fretes kunnen geselecteerd worden door trainer Dennis Krijgsman.

Piet de Visser

De buitenlandse inbreng komt dit jaar van FC Antwerp, Aarhus (Denemarken), Rosenborg BK (Noorwegen), het Spaanse Celta de Vigo en de Toplevel Football Academy uit Nigeria. De Attram De Visser Soccer Academy van oud-prof Godwin Attram en meester­scout Piet de Visser won het toernooi vorig jaar maar moest nu verstek laten gaan. ,,Ze hebben in Ghana een nieuw hoofdveld aangelegd’’, zegt voorzitter Johnny van den Berg. ,,We zijn blij dat we met Toplevel toch weer een Afrikaanse deelnemer hebben. Die ploegen laten altijd goed voetbal zien.’’

Dat het toernooi pas in het eerste weekend van juni kan worden gespeeld, is een nadeel. ,,In veel landen stopt het seizoen op 31 mei. Dan gaat de deur op slot. Ploegen uit onder meer Engeland en Duitsland wilden graag komen, maar zijn dan al klaar.’’ De loting voor de twaalfde editie vindt vrijwel zeker op zaterdag 12 mei plaats.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement