Volledig scherm
Levi Bouwense uit Goes draagt volgend jaar nog wél het shirt van Sparta. © foto: Carla Vos

Sparta neemt afscheid van Zeeuwse spelers

ROTTERDAM - Dolf Roks voerde onlangs gesprekken met verschillende Zeeuwse spelers van Sparta. Jelle Klap, Stefan de Bert en Nazario de Fretes kregen te horen dat er volgend seizoen geen plaats meer voor hen is bij de Rotterdamse club. Klap (21) kwam afgelopen zomer over van Goes en was als rechtsback een vaste waarde bij Jong Sparta, dat elfde staat in de tweede divisie. Toch mag hij niet blijven.

Stefan de Bert is net negentien en speelt sinds 2013 voor Sparta. De Vlissinger, oud-speler van JVOZ, moet nu op zoek naar een nieuwe club. Hetzelfde geldt voor Nazario de Fretes uit Middelburg. De voormalig jeugdinternational, die vier jaar geleden samen met de Ajacieden Matthijs de Ligt en Justin Kluivert en PSV’er Donyell Malen in Oranje onder 15 voetbalde, speelt al sinds zijn achtste voor Sparta.

Levi Bouwense

Levi Bouwense (17) uit Goes blijft wel bij Sparta. De eerstejaars A-junior had de laatste twee duels een basisplaats bij Jong Sparta en wordt komend seizoen wellicht doorgeschoven naar de belofteploeg. Tegenover het vertrek van enkele Zeeuwse spelers staat ook de komst van meerdere jonge talenten uit deze provincie. Zo maakt Olivier Aertssen de overstap van Kloetinge en spelen ook de JVOZ’ers Yanilio de Nooijer, Nino Cappon, Dies Janse, Owen Klaaijsen en Stijn Pluijmers vanaf deze zomer voor de Rotterdamse club.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement