Volledig scherm
Lisanne Lockefeer (rechts) was zaterdag trefzeker voor Sparta/JVOZ, dat nu derde staat. © Lisanne Lockefeer

Sparta/JVOZ maakt flinke sprong na ruime zege

VROUWENVOETBALVLISSINGEN – In de eerste klasse van het vrouwenvoetbal was het een uitstekende dag voor de Zeeuwse ploegen. Sparta/JVOZ was op het Kasteel met 8-0 te sterk voor SC ’t Gooi en koploper IJzendijke won nipt met 2-3 van CSW.

In Rotterdam had de combiploeg van Sparta en JVOZ er zin in. Nadat de bal al een keer op de lat was gekomen, waren voor de pauze Wynonna Lord en Angela Versluis een ware ploeg voor de verdediging van de bezoeksters uit Hilversum. Na een een-tweetje tussen Lord en Versluis opende de laatste de score voor Sparta/JVOZ. Ook bij de 2-0 gaf Lord de assist en zorgde Versluis voor het doelpunt. SC ’t Gooi kon het in het tweede bedrijf niet meer bijbenen en de thuisploeg bleef combineren en bleef maar scoren. 

Zo maakte Versluis de 3-0 en ook nog de 4-0. Anne Veldhuizen zorgde voor de 5-0 en Veerle van Spijk maakte het halve dozijn treffers vol. Lisanne Lockefeer prikte de zevende van Sparta/JVOZ in het doel. Het slotakkoord was voor topschutter Versluis, zij trof nog maar een keer doel en bepaalde met haar vijfde treffer van de middag de eindstand op 8-0. Sparta/JVOZ stijgt van de zevende plek naar een gedeelde derde plek.

Alle kanten op

Koploper IJzendijke ging op bezoek bij CSW in Wilnis en in een gelijkwaardige eerste helft kon het alle kanten op. CSW hanteerde de lange bal en daar ging IJzendijke in mee. De Zeeuws-Vlamingen voetbalden eigenlijk een kwartiertje goed. Vlak na rust opende Carmen Foks de score en veertien minuten later stond de ploeg van Nico Knol met 0-3 voor. Mindy Hengst maakte er 0-2 van en Sylvana Tieleman zette IJzendijke op een veilige marge van drie treffers. 

Toch kwam CSW nog gevaarlijk terug. IJzendijke ging foutjes maken en daar profiteerde de thuisploeg van. ‘’Dit was tot nu toe de lastigste wedstrijd voor ons. Vanaf de 2-3 in de 85e minuut was het aardig billen knijpen. Maar we hebben de zege over de streep getrokken’’, aldus Knol.