Volledig scherm
Solange de Smit tijdens een training bij Excelsior Barendrecht. © foto: Carla Vos

Solange de Smit keert bij IJzendijke terug op het voetbalveld

IJZENDIJKE - Voetbalster Solange de Smit uit Goes speelt vanaf komend seizoen voor IJzendijke. Dat maakten de speelster en Nico Knol, komend seizoen trainer van de vrouwen van IJzendijke, bekend.

De Smit leverde eerder dit seizoen haar contract in bij eredivisionist Excelsior Barendrecht en ging daarna op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die vond ze niet in het voetbal, waardoor ze voor haar maatschappelijke loopbaan koos. Ze gaf wel aan open te staan voor een (amateur)club uit de regio.

Dat is IJzendijke geworden. Knol, die komend seizoen Eric Vanhijfte opvolgt als trainer van de vrouwen van IJzendijke, wilde De Smit er graag bij hebben. Ze trainde enkele keren mee met de ploeg en besloot haar jawoord aan de Zeeuws-Vlaamse club te geven.

Op welk niveau De Smit volgend seizoen met IJzendijke uitkomt, moet in de komende weken duidelijk worden. De ploeg verkeert in uitstekende vorm in de eerste klasse, won de laatste zes wedstrijden en gaat aan kop in de derde periode. Promoveren is dus nog steeds mogelijk.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement