Snelle dubbelslag helpt Hoek in veilige haven tegen SJC

DERDE DIVISIE ZATERDAG - videoHOEK - twee treffers snel achter elkaar, in de tweede helft, hielpen zaterdag-derdedivisonist Hoek in veilige haven tegen SJC. Na een 1-0-ruststand werd het uiteindelijk 3-1 voor de Zeeuwen.

De hoogtepunten waren schaars in de eerste helft. Na een gelijk opgaande openingsfase volgde de eerste doelpoging pas in de veertiende minuut. Thomas van Renterghem wilde het SJC-doel onder vuur nemen, maar produceerde slechts een rollertje. Vijf minuten later kregen de bezoekers een grote kans, maar die werd om zeep geholpen.

Na een halfuur was Rik Impens dicht hij de openingstreffer namens Hoek. Bij de tweede paal kreeg de Belg de bal, na een voorzet van Reguillo Vandepitte, maar zijn inzet ging naast. Karim Bannani zorgde vijf minuten later wel voor de openingsgoal én het enige echte hoogtepunt van het eerste bedrijf. Na een splijtende pass van Daniel Akindayini rondde hij af.

Na de pauze kreeg Hoek meer kansen. Vandepitte en Van Renterghem kwamen in de openingsfase van de tweede helft nog niet tot scoren, maar twintig minuten na rust slaagde Ruben de Jager daar wel in. Waar SJC een kans niet omzette in een doelpunt, deed de aanvaller van Hoek dat in de tegenstoot wel. Het feest was helemaal compleet toen Akindayini er twee minuten later al 3-0 van maakte en Hoek daarmee in veilige haven leek te schieten.

De bezoekers hadden nog wel een slotoffensief in huis. Rick van Dijk maakte tien minuten voor tijd de 3-1 en SJC koos daarna voor opportunistisch en aanvallend spel. Meer dan een schotje voorlangs en een aantal hoge ballen in het strafschopgebied leverde dat echter niet op. Zo hield Hoek makkelijk stand en kon de Zeeuws-Vlaamse ploeg weer drie punten bijschrijven. Het was voor Hoek bovendien de tweede zege op rij, na de 2-1-winst op VVOG van een week eerder.

Volledig scherm
Een beeld uit het duel tussen Hoek en SJC. © Rudy Boogert
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement