Volledig scherm
Smerdiek (blauw-zwart) won zaterdag van Kruiningen. © Johan Van Der Heijden

Smerdieks tactische plannetje werkt uitstekend tegen Kruiningen

VIERDE KLASSE BVLISSINGEN – In de vierde klasse B had SPS tot zaterdag nog geen wedstrijd verloren, maar Hoedekenskerke/Kwadendamme maakte daar een eind aan en won met 2-1 van de koploper. Kruiningen verloor met 1-2 van Smerdiek en beide staan nu op de tweede plek. 

DwO’15 versloeg Stavenisse met 2-4 en Rillandia was met 1-6 te sterk voor Hansweertse Boys. Wemeldinge en Wolfaartsdijk speelden met 2-2 gelijk en de wedstrijd Waarde-Apollo’69 eindigde in de brilstand.

Kruiningen-Smerdiek 1-2: Het tactische plannetje van Marc de Weerd werd door zijn elftal goed uitgevoerd, want Smerdiek gaf heel weinig weg. Kruiningen had dan wel meer balbezit, het gevaar kwam telkens van de bezoekers. Smerdiek raakte nog twee keer de lat en ook de kruising hield tot twee keer toe een doelpunt tegen. Vlak voor het half uur had Julien Vermeulen de score geopend voor zijn ploeg. Kruiningen voetbalde een kwartier lang na de pauze goed en een pass van Thomas Paauwe werd door Lars Steendijk tot doelpunt gepromoveerd. Smerdiek pakte het weer op en Dennis Moerland krulde prachtige een vrije trap in de kruising.

Stavenisse-DwO’15 2-4: De bezoekers gingen voortvarend van start en Niels van Geystelen opende de score voor de formatie van Marvin Paauwe. DwO’15 voetbalde goed en Joel Danielse verdubbelde de stand naar 0-2. Na een half uur spelen kreeg Pieter de Vos van DwO’15 de rode kaart. De daarbij toegekende vrije trap werd door Adriaan Jansen binnen geschoten. Net voor de pauze zorgde Rafaël Pinto voor de 1-3. Ook met een man minder bleef DwO’15 de betere ploeg. Stavenisse probeerde het wel maar was niet bij machte om heel gevaarlijk te worden. Pinto maakte nog de 1-4 en vlak voor tijd bepaalde Erik de Rijke de eindstand op 2-4.

Wemeldinge-Wolfaartsdijk 2-2: In een niet al te beste wedstrijd speelde Wolfaartsdijk heel compact en de equipe van Arjan Sandee maakte het Wemeldinge lastig. Tjeu Lindenberg opende de score voor de thuisploeg, maar Ricardo van Beveren maakte er alweer snel 1-1 van. Via een eigen doelpunt kwamen de bezoekers op voorsprong. Wemeldinge was niet scherp en voetbalde niet naar wat het kan. In de tweede helft mikte Bjorn Maat nog wel de verdiende gelijkmaker in het doel.

Hansweertse Boys-Rillandia 1-6: De ploeg van Edwin in de Weij begon goed aan de wedstrijd en zoonlief Wessel in de Weij zorgde voor de openingstreffer. Daarna werd het wat flauwtjes bij Rillandia en kwam Hansweertse Boys terug in de wedstrijd dankzij een doelpunt van John Jipa. Hierna gingen de bezoekers weer voetballen en het ging meteen hard. Rechtsback Jaimy Lobbezoo schoot de bal in de kruising en In de Weij maakte er met een heerlijk stiftje 1-3 van. Mike Breevoord maakte de 1-4 en ook Ali Gunes mikte de bal in de kruising. Ook in het tweede bedrijf bleef Rillandia goed voetballen, alleen de laatste pass kwam niet altijd goed aan. Na een goede aanval zorgde Robin van Bavel voor een 1-6 eindstand.

Hoedekenskerke/Kwadendamme-SPS 2-1: Voor de tweede week op rij voetbalde de combiploeg goed. SPS had wel meer de bal, maar was voor rust niet opgewassen tegen Sebastiaan La Grand. Eerste werkte hij een afgemeten voorzet van Hein Vermin in het doel en de 2-0 schoot hij mooi diagonaal raak. In de tweede helft kreeg Hoedekenskerke/Kwadendamme de betere kansen en ietwat gelukkig kwam SPS terug in de wedstrijd. Ramon Voshol verkleinde de achterstand tot 2-1. De 2-2 wilde er niet in en ook de 3-1 viel niet meer. Zo verliest SPS voor het eerst dit seizoen een wedstrijd in de vierde klasse B.

Waarde-Apollo’69 0-0: Apollo’69 voetbalde in het eerste bedrijf goed en kreeg ook de kansen om op voorsprong te komen. Zo als al het hele seizoen speelde Waarde compact en hield goed stand. De tweede helft was meer gelijkwaardig en er waren wat kansjes over-en-weer. Gescoord werd er niet meer en zo speelde Waarde alweer voor de derde keer met 0-0 gelijk. ‘’In de eerste helft hadden wij het verschil moeten maken. De kansen die we kregen hadden er gewoon in gemoeten’’, zo zei Jordy Heikens van de bezoekers na afloop.