Volledig scherm
Smerdiek vierde de zege op Waarde met broodjes kroket. De ploeg bewees het ongelijk van Sparta-spits Michiel Kramer, die voorspelde dat het 0-4 zou worden. © Thijs Bahlke

Smerdiek bewijst ongelijk Kramer: broodjes kroket voor iedereen

SINT MAARTENSDIJK - Het zou de middag van Waarde worden, voorspelde Sparta-spits Michiel Kramer. Maar het liep anders. Smerdiek won het duel der subtoppers in de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal en kwam letterlijk met een heerlijke reactie.

Kramer zei afgelopen week dat Waarde volgens hem met 0-4 zou winnen en dat Nordin El Marzguioui er drie zou maken. Maar het liep anders. Waarde scoorde namelijk helemaal niet en Smerdiek won uiteindelijk met 2-0.

Om dat te vieren nam de selectie van de vierdeklasser uit Sint Maartensdijk, die door de zege steviger op de vierde plaats staat, een broodje kroket. Daarmee refereerde de ploeg naar het kroket-incident rond Kramer tijdens zijn laatste weken in dienst van Feyenoord.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sluiskil op de vingers getikt: minpunten voor ontbreken van spelregelbewijs
    PREMIUM

    Sluiskil op de vingers getikt: minpunten voor ontbreken van spelregel­be­wijs

    SLUISKIL - Ineens stonden er twee minpunten achter de naam van de Zeeuws-Vlaamse zondag-vijfdeklasser Sluiskil, een bescheiden en doorgaans nette vereniging. Navraag bij voetbalbond KNVB wees uit dat de club zich ook niet had misdragen. Eind vorig jaar, in het duel met koploper Nieuw Borgvliet (2-3-nederlaag), werden echter twee (jonge) spelers opgesteld die hun spelregelbewijs nog niet hadden en daarvoor is de club gestraft. Een primeur in Zeeland en behalve de puntenaftrek kreeg Sluiskil ook nog een geldboete.