Bob Hubregtse van Sluis wurmt zich door een woud van spelers van Nieuw Borgvliet. Op de achtergrond staat de feesttent klaar.
Volledig scherm
Bob Hubregtse van Sluis wurmt zich door een woud van spelers van Nieuw Borgvliet. Op de achtergrond staat de feesttent klaar. © Peter Nicolai

Sluis moet na verloren topper plots weer in achtervolging

SLUIS - Het begon zo mooi, maar het eindigde teleurstellend. Sluis kon zondag kampioen worden in de vijfde klasse van het zondagvoetbal, maar dat mislukte door een 3-2-nederlaag op eigen veld tegen de enige concurrent Nieuw-Borgvliet.

Een echte topper, waarin Sluis tot twee keer toe op voorsprong kwam, maar met een kater achterbleef. Beide teams waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd en gingen met 2-2 de rust in. Jens Pyfferoen zette Sluis uit een afgeslagen hoekschop op 1-0. Na een eigen doelpunt (1-1) kwam de thuisploeg op 2-1, toen Martinique Jacobse een vrije trap aan de eerste paal binnen werkte.

Rik Adriaanse zorgde met een fraaie treffer na een uitgespeelde aanval voor de 2-2. Halverwege de tweede helft zette Geert Verstraten de Brabanders op 2-3. Sluis zette daarna aan voor een zwaar offensief en kreeg kansen. Nieuw-Borgvliet bleef echter met kunst-en vliegwerk en een hoofdrol voor de uitblinkende doelman Bekendam op de been.

Daardoor staan de twee ploegen weer samen aan de leiding. Nieuw-Borgvliet heeft een beter doelsaldo (+74 versus +68). Die ploeg speelt thuis tegen Hoofdplaat, terwijl Sluis op bezoek moet bij Graauw.

Bij een gelijk aantal punten geeft het doelsaldo de doorslag.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bankzitter Nando Pijnenburg kampioen met Zelzate
    PREMIUM

    Bankzitter Nando Pijnenburg kampioen met Zelzate

    ZELZATE - Waar het in het Nederlands amateurvoetbal nog tamelijk ongewis is over hoe het seizoen 2019/2020 afloopt, is in België afgelopen week al duidelijkheid geschapen. De amateurcompetities zijn per direct beëindigd en besloten is dat de huidige ranglijst meteen de eindrangschikking is. Een besluit dat natuurlijk het nodige stof doet opwaaien. Voor de Goese keeper Nando Pijnenburg en zijn KVV Zelzate pakt het besluit goed uit, al is van een uitgelaten feeststemming geen sprake.