Sluis doet het in de herkansing toch: promoveren, ten koste van Biervliet

VIDEOIJZENDIJKE - Sluis is gepromoveerd naar de vierde klasse. In de finale van de nacompetitie won de ploeg met 3-2 van Biervliet, dat daarmee degradeerde naar de vijfde klasse.

Eind goed, al goed voor Sluis. De Zeeuws-Vlaamse dorpsclub leek de promotie al middels het kampioenschap binnen te gaan halen, maar in een onderlinge confrontatie met de enig overgebleven concurrent Nieuw-Borgvliet ging het op de voorlaatste speeldag mis.

In de ‘rebound’ heeft Sluis toch de zo felbegeerde promotie binnen. Na achttien opeenvolgende seizoenen is Sluis volgend seizoen niet meer in de vijfde klasse A van het zondagvoetbal actief, maar in de vierde klasse.

De start was zondag echter niet sterk. Biervliet nam via Ben Ongenae immers een vroege voorsprong. Via Marnick Missaen en Jens Pyfferoen werd die achterstand echter omgebogen in een 2-1-voorsprong.

Na de pauze leek Pyfferoen Sluis in veilige haven te schieten, maar het werd nog spannend toen Ilias Yavuz de aansluitingstreffer maakte. In de slotfase miste Pyfferoen een strafchop, waarna iedereen op en rond het veld de adem inhield bij een vrije trap van Biervliet-aanvoerder Erik Adam...

Zijn schot ging tegen de paal, waarna Sluis het promotiefeest kon vieren.

Volledig scherm
Jens Pyfferoen (links) was zondag met twee goals weer belangrijk voor Sluis. © Peter Nicolai
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement