Volledig scherm
SKNWK (blauw-zwart) speelde met 4-4 gelijk tegen Waarde. Ook FC de Westhoek (lichtblauw) moest het met een punt doen. © Dirk Jan Gjeltema

SKNWK en Waarde scoren veel, maar blijven in evenwicht

VIERDE KLASSE BVLISSINGEN - FC de Westhoek kwam zaterdag in de vierde klasse B niet verder dan een 2-2-gelijkspel bij VVC’68 en SPS versloeg WIK’57 met 2-0. 

DwO’15 boekte een 3-1-overwinning op hekkensluiter Brouwershaven. SKNWK en Waarde maakten er een spektakel van, eindstand 4-4. Rillandia ging nog met 5-2 onderuit tegen nummer twee Vrederust.

SPS-WIK’57 2-0: Het was zeker niet de beste wedstrijd van SPS, maar in een gelijkwaardige eerste helft waar de thuisploeg net iets sterk was werd het toch 1-0. Jeugdspeler Maurice van der Slikke trof doel. Waar de ploeg uit Poortvliet normaal veel kansen creëert, had het daar tegen WIK’57 een stuk meer moeite mee. In het tweede bedrijf had WIK’57 de betere kansen. Toch zorgde René de Groen ervoor dat de drie punten voor SPS waren. Hij bepaalde de eindstand op 2-0.

Rillandia-Vrederust 2-5: In de eerste helft maakte Rillandia het Vrederust knap lastig. Na de openingstreffer van Robin van Bavel maakte de formatie van Johan Sulkers het zichzelf ook lastig door fouten te maken. En dat vond Vrederust niet erg, want de Brabanders profiteerden er optimaal van. Wessel Deusing zorgde voor de gelijkmaker en Yorick Raaymakers schoot op slag van rust de 1-2 in het doel. Deusing prikte de 3-1 in een leeg doel en met twee goed gemikte schoten zorgde Yannick Broeren voor de 4-1 en 5-1. Dik in blessuretijd kreeg Rillandia nog een strafschop en die schoot Van Bavel raak.

SKNWK-Waarde 4-4: Een wedstrijd waar alles in zat: veel kansen, goed en slecht voetbal. Gedurende negentig minuten was de bal dan weer voor SKNWK en dan weer voor Waarde. Alfred Szilamer-Biro maaktde de 0-1 en Rik Butijn zorgde voor de 0-2. De thuisploeg kreeg twee cadeautjes en die werden allebei uitgepakt door Jarno van Nieuwenhuize. Op het uur trof Remco van de Berge doel en meteen vanaf de aftrap stond het alweer 3-3, door een treffer van Butijn. Weer kwam Waarde op voorsprong doordat Szilamer-Biro er 3-4 van maakte. Uiteindelijk werd het nog 4-4 door een doelpunt van invaller Simon van Dongen. Een uitslag waar beide trainers mee kunnen leven.

VVC’68-FC de Westhoek 2-2: Het was een wedstrijd die beide kanten op kon en uiteindelijk was de 2-2 eindstand ook terecht. Fabian le Feber zorgde voor de 1-0 voorsprong en na de pauze krulde Kevin Veerhoek een vrije trap in het doel. Gijs van Duijvenbode werd diep gestuurd en bleef rustig en zo stond het 1-2 voor FC de Westhoek. Mark Ligtenberg trok de stand weer in evenwicht, hij profiteerde van een foutje bij de bezoekers.

DwO’15-Brouwershaven 3-1: Na amper twee minuten stond er al 1-0 op het scorebord. Alwin van de Guchte mikte raak. Dertien minuten later stond hij weer op de goede plek om ook de 2-0 in het doel te werken. Brouwershaven kreeg een vrije trap en die werd heerlijk binnen geschoten door Robin van Mourick. Uit de rebound bracht Rik Witkam het verschil weer op twee. De tweede helft leek af en toe meer op zomeravondvoetbal. DwO’15 raakte nog de lat en de paal, maar gescoord werd er niet meer.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Debuut bij NAC geeft Van Hecke heerlijk gevoel
    PREMIUM

    Debuut bij NAC geeft Van Hecke heerlijk gevoel

    BREDA - Vrijdagavond was het eindelijk zover voor Jan Paul van Hecke. De pas negentienjarige Arnemuidenaar maakte tijdens het duel tussen NAC Breda en Helmond Sport als invaller zijn debuut in het betaalde voetbal. Van Hecke kwam na 78 minuten bij een 4-1-stand binnen de lijnen voor de Spaanse aanvoerder Nacho Monsalve. NAC Breda won de wedstrijd vooral dankzij een sterke eerste helft overtuigend met 5-1 en is de koploper in de Keuken Kampioen Divisie.