Volledig scherm
© Thinkstock

Sjoerd Verhulst beslissend voor Jong Zeeland

SINT-MAARTENSDIJK - Sjoerd Verhulst werd zaterdagavond matchwinnaar in het oefenduel tussen Jong Zeeland en de Thoolse selectie. De speler van Oostkapelle schoot drie minuten voor tijd een afgeslagen hoekschop achter NOAD-doelman Pjotr Mosselman: 0-1.

Beide partijen hielden elkaar lang in evenwicht, waarbij de door Erwin de Nijs geleide Thoolse selectie voor rust het dichtst bij een openingsdoelpunt was. Verdediger Jop Dekker (Goes) wist op het nippertje een treffer van Sander van ’t Hof te voorkomen. In het zicht van de pauze miste Stavenisse-spits Adriaan Janssen, oog in oog met doelman Karim Ben Sallem. In het tweede bedrijf raakte Sil Riemens (Serooskerke) met een van richting veranderde vrije trap de lat. 

Het duel werd in Sint-Maartensdijk gespeeld, als afsluiting van een door de Vrienden van Siem georganiseerde voetbaldag. Die stichting zamelt geld in voor onderzoek naar kanker. De aftrap van de wedstrijd tussen beide selectieteams werd verricht door de uit Tholen afkomstige Feijenoorder Bart Nieuwkoop. Diens in de kampioenswedstrijd van de Rotterdammers gedragen voetbalschoenen behoorden tot de te winnen prijzen in een grote loterij.

Thoolse selectie-Jong Zeeland: 0-1 (0-0) 87. Sjoerd Verhulst 0-1.