Sherief Tawfik is beul van rood gekleurd OFC

VIDEOGOES - Goes heeft ook zijn derde wedstrijd in de derde divisie omgezet in een driepunter. In een bewogen duel met medekoploper OFC uit Oostzaan won de ploeg van trainer Rogier Veenstra op de valreep met 2-1. Sherief Tawfik was ver in blessuretijd de gevierde man.

Goes was nieuwsgierig of het zich tegen OFC staande kon houden. Veenstra had de tegenstander bekeken in de aanloop naar de competitie bekeken en noemde het ‘de beste ploeg die hij in de voorbereiding aan het werk zag’. Zou Goes daartegen op de been blijven?

Het antwoord op die vraag werd zondag gegeven. Volmondig: ja!

In de openingsfase zocht OFC de aanval en probeerde het Goes moeilijk te maken, maar ondanks wat schoonheidsfoutjes hield Goes stand. De wedstrijd kreeg een nieuwe dynamiek toen Erwin Franse na een halfuur onderuit werd gehaald door Bryan Ottenhof. Het betekende een strafschop en een rode kaart voor Ottenhof. Vanaf elf meter maakte Remon de Vlieger geen fout.

Volledig scherm
Sherief Tawfik werd zondag enthousiast gesteund door zijn familie. © Len Wolters

Na de rust kreeg Goes via onder anderen Daniel Wissel kansen op meer, maar OFC kwam na 63 minuten op gelijke hoogte. Invaller Mohamed Cherif kopte raak uit een hoekschop: 1-1.

Twintig minuten voor het einde moest OFC zelfs met negen man verder toen Soufiane Reclaoui zijn tweede gele kaart kreeg. Veenstra wisselde aanvallend (Ray Kroon voor Klaas van Hecke). Het leverde kansen op, maar OFC was in ondertal warempel ook gevaarlijk.

En toen een gelijkspel aanstaande leek, zorgde Sherief Tawfik voor de bevrijdende 2-1. Hij hield met zijn kopbal het ongeschonden blazoen van Goes intact. Drie gespeeld, drie gewonnen. Als debutant op dit niveau.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement