Volledig scherm
© PZC

Serooskerke is een atypische nummer 10

De Meeuwen is met afstand koploper in de tweede klasse E van het zaterdagvoetbal. De ploeg uit Zoutelande verloor dit seizoen nog maar drie keer. Dat dat niet alles hoeft te zeggen, bewijst Serooskerke. In dezelfde klasse verloor deze ploeg maar vier keer en staat tiende.

Volledig scherm
© PZC

In de klasse waarin dit seizoen Zeeuwse clubs spelen, is er geen enkele nummer 10 met zo weinig nederlagen. In de tabel is te zien dat de nummers 10 gemiddeld zo’n acht nederlagen hebben ondergaan. Het dubbele dus van Serooskerke.

In tegenstelling tot koploper De Meeuwen is Serooskerke met dat lage aantal nederlagen momenteel een degradatiekandidaat. De ploeg van trainer Gerrit Petersen staat slechts één punt boven de streep die aan het einde van het seizoen verplicht tot het spelen van nacompetitie voor lijfsbehoud.

Maar om nou te zeggen dat Serooskerke een slecht seizoen beleeft… Nee, niet echt. De gelijke spelen vallen meteen in het oog. Meer dan de helft van zijn wedstrijden speelde Serooskerke gelijk (7 van de 13). Dat deed geen andere Zeeuwse club zo vaak; Terneuzen komt met 6 remises het dichtst in de buurt.

In alle andere duels was de balans ook behoorlijk in evenwicht. Van de zes wedstrijden van Serooskerke waarin een beslissing viel, was het verschil vijf keer slechts één doelpunt. Alleen tegen koploper De Meeuwen was het verschil groter, namelijk twee doelpunten… (0-2).

In het bekertoernooi was het dit seizoen al niet anders. In de poulefase speelde Serooskerke twee keer gelijk (1-1 tegen Zuidland en Brielle) en met een fenomenale eindsprint werd Excelsior’20 met 4-3 verslagen. In de tweede ronde had hoofdklasser Hoek de handen vervolgens vol aan de club (0-2).

Veel marge voor verbetering is er in de competitie niet. De achterstand op nummer negen MZC’11 bedraagt immers zes punten. Komende zaterdag gaat ‘Seroos’ op bezoek bij Nieuwdorp, de nummer 5 van de ranglijst die op drie nederlagen staat. De heenwedstrijd eindigde in oktober doelpuntloos.

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bart Corstanje is nu de grote baas
    PREMIUM

    Bart Corstanje is nu de grote baas

    BRESKENS - Soms moet je als trainer even tot tien tellen. Dat doet Bart Corstanje dan ook halverwege de tweede helft van het duel met Steen, als hij een vervanger voor de geblesseerd geraakte Tim van Hasselt in wil brengen. Veron Schram is klaar om binnen de lijnen te komen, er is alleen één probleempje: zijn shirt blijkt nog in de kleedkamer te liggen… De invaller rent er snel om, valt iets later dan gepland in en kort daarna beslist Breskens het eerste competitieduel, dat uiteindelijk met 3-0 wordt gewonnen.