Volledig scherm
© PZC

Serooskerke is een atypische nummer 10

De Meeuwen is met afstand koploper in de tweede klasse E van het zaterdagvoetbal. De ploeg uit Zoutelande verloor dit seizoen nog maar drie keer. Dat dat niet alles hoeft te zeggen, bewijst Serooskerke. In dezelfde klasse verloor deze ploeg maar vier keer en staat tiende.

Volledig scherm
© PZC

In de klasse waarin dit seizoen Zeeuwse clubs spelen, is er geen enkele nummer 10 met zo weinig nederlagen. In de tabel is te zien dat de nummers 10 gemiddeld zo’n acht nederlagen hebben ondergaan. Het dubbele dus van Serooskerke.

In tegenstelling tot koploper De Meeuwen is Serooskerke met dat lage aantal nederlagen momenteel een degradatiekandidaat. De ploeg van trainer Gerrit Petersen staat slechts één punt boven de streep die aan het einde van het seizoen verplicht tot het spelen van nacompetitie voor lijfsbehoud.

Maar om nou te zeggen dat Serooskerke een slecht seizoen beleeft… Nee, niet echt. De gelijke spelen vallen meteen in het oog. Meer dan de helft van zijn wedstrijden speelde Serooskerke gelijk (7 van de 13). Dat deed geen andere Zeeuwse club zo vaak; Terneuzen komt met 6 remises het dichtst in de buurt.

In alle andere duels was de balans ook behoorlijk in evenwicht. Van de zes wedstrijden van Serooskerke waarin een beslissing viel, was het verschil vijf keer slechts één doelpunt. Alleen tegen koploper De Meeuwen was het verschil groter, namelijk twee doelpunten… (0-2).

In het bekertoernooi was het dit seizoen al niet anders. In de poulefase speelde Serooskerke twee keer gelijk (1-1 tegen Zuidland en Brielle) en met een fenomenale eindsprint werd Excelsior’20 met 4-3 verslagen. In de tweede ronde had hoofdklasser Hoek de handen vervolgens vol aan de club (0-2).

Veel marge voor verbetering is er in de competitie niet. De achterstand op nummer negen MZC’11 bedraagt immers zes punten. Komende zaterdag gaat ‘Seroos’ op bezoek bij Nieuwdorp, de nummer 5 van de ranglijst die op drie nederlagen staat. De heenwedstrijd eindigde in oktober doelpuntloos.

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoek kan in Friesland plek in de play-offs veiligstellen

    Hoek kan in Friesland plek in de play-offs veiligstel­len

    HOEK – Hugo Vandenheede is in het verleden wel al eens op vakantie geweest in Friesland, maar hij speelde er als voetballer of trainer nog nooit een wedstrijd. Ver van huis kan hij zaterdagmiddag met zijn ploeg de eerste prijs van het seizoen binnenhalen. Bij een overwinning op ONS Sneek is Hoek winnaar van de tweede-periodetitel en plaatst het zich voor de play-offs om promotie naar de tweede divisie. ,,We weten wat de opdracht is’’, zegt de Belgische trainer.