Volledig scherm

Seizoen Kloetinge zit erop na gelijkspel bij Oude Maas

POORTUGAAL - Kloetinge is er op de laatste speeldag niet in geslaagd zich alsnog voor de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse te plaatsen. Op bezoek bij Oude Maas werd het 1-1, waar een overwinning noodzakelijk was.

De kans dat Kloetinge zich zou plaatsen voor de play-offs was al niet zo groot. In de stand om de derde periode moest het Oranje Wit met evenveel punten, maar een veel beter doelsaldo voor zich dulden en op de reguliere ranglijst moest het drie punten en acht doelpunten goedmaken op Rijsoord om eventueel de periodetitel van kampioen Smitshoek over te nemen.

Het enige dat telde, was dus winnen. En de spelers van Kloetinge leken dat te beseffen, want in de eerste helft was de ploeg van trainer Arie van der Zouwen veel beter dan de Zuid-Hollanders. Op het slechte veld van Oude Maas lukte het de Zeeuwen echter niet de kansen om te zetten in doelpunten.

Na de pauze werd de score wél geopend, alleen niet door Kloetinge. Oude Maas bood in de tweede helft namelijk meer tegenstand, waardoor zich een open wedstrijd ontwikkelde. De thuisploeg kwam in de 78e minuut aan de leiding door een treffer van Cas Leenders. Twee minuten later was het wél raak voor Kloetinge. Corné de Jonge werkte de gelijkmaker tegen de touwen en bepaalde de eindstand daarmee op 1-1.

Door de remise slaagde Kloetinge er niet in om de derde periode te pakken. Oranje Wit won namelijk wel, met 6-0 van SHO. En doordat er niet werd gewonnen, kon ook nummer vier Rijsoord niet meer achterhaald worden. Kloetinge eindigt zodoende met lege handen op de vijfde plek in de eerste klasse C. ,,Een mooi streven om het volgend jaar beter te doen", aldus trainer Van der Zouwen.

Oude Maas-Kloetinge 1-1 (0-0). 78. Cas Leenders 1-0, 80. Corné de Jonge 1-1.