Volledig scherm
Saïd Bouzambou (midden), hier in actie tegen België, opende de score in het met 3-2 verloren duel met Frankrijk. © BSR Agency

Scorende Bouzambou met Oranje onderuit tegen Frankrijk

CLAIREFONTAINE - Saïd Bouzambou moest met het Nederlands zaalvoetbalteam in en tegen Frankrijk genoegen nemen met een nederlaag. Oranje kwam in Clairefontaine razendsnel op een 2-0-voorsprong, maar keek halverwege het duel tegen een 3-2-achterstand aan. Dat bleek tevens de eindstand.

In zijn 51ste interland voor Oranje opende de Vlissinger na twee minuten al de score (0-1). Eén minuut later zorgde Dennis van den Eijnden (FC Eindhoven) voor de 0-2. Frankrijk sloeg meteen terug via Nelson Lutin (1-2), waarna het door twee treffers van Abdessamad Mohammed op een 3-2-voorsprong kwam.

Na rust had Oranje kreeg mogelijkheden om langszij te komen, maar het slaagde er niet in om nog te scoren. Bondscoach Max Tjaden zette Lahcen Bouyouzan als vijfde veldspeler in, maar Oranje wist de gelijkmaker niet meer te forceren. Het Nederlands team wist eerder deze maand twee keer te winnen van Denemarken en speelde gelijk tegen België.

  1. Constansia en Smulder ontbreken bij Hoek, Wilson is  een vraagteken
    PREMIUM

    Constansia en Smulder ontbreken bij Hoek, Wilson is een vraagteken

    HOEK - De ploeg die afgelopen weekend met 3-0 van Goes verloor, is zaterdagmiddag de tegenstander van Hoek. Ter Leede boekte dit kalenderjaar pas één overwinning en is de afgelopen tijd weggezakt op de ranglijst. De formatie uit Sassenheim is nu de nummer dertien van de derde divisie. Hoek staat zevende, heeft negen punten meer dan Ter Leede, blijft bij een overwinning in de subtop meedraaien en neemt dan ook een beetje revanche.