Volledig scherm
© PZC

Schoondijke zorgt wéér voor de 5-5

RUDESTATSSluis en Schoondijke maakten er zondag een feestje van. Tien doelpunten maakten de vijfdeklassers in hun onderlinge duel, keurig verdeeld over beide ploegen. Daarmee is de jaarlijkse 5-5-score weer gehaald in het Zeeuwse amateurvoetbal.

Vorig seizoen was Schoondijke ook betrokken bij de enige 5-5 van het seizoen. In de vierde klasse werd dat gelijkspel toen behaald, op bezoek bij Patrijzen. In dat duel gaf Schoondijke een voorsprong van 1-4 en van 2-5 uit handen. Het gelijkspel voelde daardoor als een nederlaag.

Zondag in Sluis moet dat anders zijn geweest. De enige voorsprong die Schoondijke kon koesteren, was bij 4-5. Daarvóór was de ploeg telkens de jager in plaats van de prooi. In de slotfase bezorgde Byron Bentley zijn Sluis alsnog een punt met zijn 5-5.

Elk seizoen is er in het Zeeuwse voetbal wel een 5-5-score te bewonderen. In het afgelopen decennium was het seizoen 2012/2013 de uitzondering die de regel bevestigt. Helemaal opvallend is dat veruit de meeste 5-5-duels in het zondagvoetbal plaatsvinden: 9 van de 14 (zie tabel).

Volledig scherm
© Rudy Boogert

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement