Volledig scherm
PREMIUM
Lewedorpse Boys en rechts Jan de Vos. © PZC

Scheidsrechter krijgt klap na wedstrijd Lewedorpse Boys: ‘Misschien is het tijd voor een statement’

WEMELDINGE - Uitgerekend op de eerste dag van de ‘Week van de Scheidsrechter’ – een initiatief van de KNVB en ARAG om zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechters te laten bedanken voor hun waardevolle inzet – kreeg Jan de Vos verbaal de volle laag van een groepje fans van Lewedorpse Boys. Eén van hen deelde ook een klap uit, met zijn vuist of elleboog. ,,Er gebeurt weer steeds meer op en rond het veld’’, weet de arbiter uit Wemeldinge.

Even terug naar zaterdagmiddag, naar de slotfase van Lewedorpse Boys-VCK. Bij het duel in de derde klasse A is de thuisploeg de bovenliggende partij en leidt in blessuretijd met 2-1. Meerdere kansen om een derde of zelfs vierde goal te maken heeft Lewedorpse Boys laten liggen. In de 94ste minuut gaat een verdediger van de thuisploeg in duel met een aanvaller van VCK en valt. ,,Ik stond op de rand van het strafschopgebied en kon niet constateren of er een overtreding was begaan’’, zegt De Vos. ,,Ik liet doorspelen en uit die aanval maakte VCK de 2-2.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen
    PREMIUM

    Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen

    BARENDRECHT - Na iets meer dan een kwartier voetballen, keek Yarick Dorst zaterdagmiddag enigszins vertwijfeld richting het scorebord. De cijfers waren hard en veelzeggend: 0-3. Ook tegen Hoek had Barendrecht zaterdag weinig in te brengen en verloor uiteindelijk met 0-4. Voor de derdedivisionist was het de vijfde nederlaag van het seizoen, waardoor het opnieuw moet vrezen dat het degradatievoetbal gaat spelen. ,,Dit hebben we vorig seizoen helaas ook al meegemaakt’’, aldus Dorst.