Volledig scherm
PREMIUM
Harold van de Ketterij met één van plakboeken. © Johan Van Der Heijden

Scheidsrechter Harold van de Ketterij fluit zaterdag zijn 1000ste wedstrijd

GOES - Zaterdag is een heuglijke dag voor Harold van de Ketterij. Hij mag op zijn 47ste verjaardag het vriendschappelijke duel tussen tweedeklasser MZC’11 en profclub Excelsior in goede banen leiden. Zijn duizendste (!) wedstrijd als scheidsrechter.

Terwijl de fotograaf van deze krant hurkt en in opperste concentratie foto’s maakt, poseert Van de Ketterij met een van zijn oude plakboeken. De inwoner van Goes heeft vrijwel alle krantenartikelen en programmaboekjes van zijn gefloten wedstrijden bewaard. Van de Ketterij vraagt of zijn houding goed is. ,,Ik ben ook geen twintig meer’’, grapt de leidsman. Van de Ketterij zat op de middelbare school toen hij voor het eerst een wedstrijd leidde en is sindsdien onafgebroken actief. Op verzoek selecteert en becommentarieert hij zijn vijf meest memorabele wedstrijden.

Wedstrijd 1

14 november ’87: RCS B3-Domburg B1

Van de Ketterij, afkomstig uit Vlissingen, was pas vijftien jaar toen hij in Oost-Souburg debuteerde als scheidsrechter. ,,Bij het theorie-examen had ik van de veertig vragen er maar één fout’’, herinnert hij zich. ,,Daarom mocht ik ondanks mijn leeftijd door naar het praktijkgedeelte. Ja, ik was de enige met maar één fout. Theoretisch ben ik altijd goed geweest.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement