Schalkwijk verstrekt Goes wat ademruimte met winnende goal tegen Dovo

DERDE DIVISIE/videoGOES - Na de 3-0-nederlaag tegen koploper Sparta Nijkerk heeft Goes zaterdag weer drie punten bijgeschreven in de derde divisie. De Veenendaalse concurrent Dovo werd met 1-0 verslagen, dankzij een treffer van Steve Schalkwijk.

De ploeg van interim-trainer Daan Eikenhout wist dat het op eigen veld goede zaken kon doen. Bij een zege zou het gat met tegenstander Dovo groeien tot zeven punten. Op zoek naar de drie punten moest Goes het wel doen zonder Jop Dekker (geschorst) en Jelle Klap (ziek geweest). Miquel Crucq en Ralph de Kok waren hun vervangers.

Het duurde even voordat de eerste mogelijkheid een feit was. Middenvelder Tim de Winter kreeg de bal bij Daniel Wissel. Het schot van de aanvaller verdween over het doel. Vier minuten later kon Dovo er gevaarlijk uitkomen na balverlies van Ruben Hollemans, maar dat leverde de bezoekers uiteindelijk geen doelkans op.

Volledig scherm
Steve Schalkwijk maakte zaterdag de enige goal tegen Dovo. © René van der Vliet

Doordat het veld in Goes moeilijk bespeelbaar was, werden er veel fouten gemaakt. Maar die slippertjes werden niet afgestraft. Toch viel er voor rust een treffer. Een combinatie tussen het gevaarlijke aanvalsduo Daniel Wissel en Steve Schalkwijk leverde Goes een 1-0-voorsprong op. Wissel was de aangever, Schalkwijk de afmaker.

Mogelijkheden

Na de pauze drong Dovo aan. De ploeg maakte jacht op de gelijkmaker en werd zo nu en dan ook gevaarlijk. Ook Goes liet van zich horen, maar de 1-0-stand bleef gehandhaafd. Ook toen de thuisploeg in de slotfase het initiatief volledig in handen nam. Want ondanks mogelijkheden voor onder anderen Schalkwijk en Hiep Nguyen bleef de marge ongewijzigd.

Bij Goes zal daar weinig over geklaagd worden. Die ploeg kon weer drie punten bijschrijven en deed daarmee goede zaken in de derde divisie van het zaterdagvoetbal. Door de overwinning behoudt Goes de aansluiting met de veilige plaatsen en is het gat met de gevarenzone gegroeid. Dovo staat nu op zeven punten achterstand.