Schalkwijk loodst Goes met hattrick langs Huizen in KNVB-beker

videoHUIZEN – Derdedivisionist Goes heeft de eerste kwalificatieronde van het toernooi om de KNVB-beker gewonnen. Op bezoek bij eersteklasser Huizen werd het na een 0-3-voorsprong in blessuretijd nog 2-3. Steve Schalkwijk was de grote man aan de kant van de ploeg van trainer Ruud Pennings.

Goes ging op bezoek bij Huizen op zoek naar een vroege voorsprong. Via Schalkwijk dacht de ploeg die ook te gaan maken, maar de spits stond buitenspel en kon de aanval dus niet afronden. Het was wel de eerste waarschuwing voor Huizen, maar die ploeg kon een hattrick van de Goes-spits in het restant van de eerste helft niet voorkomen.

Jarreau Manuhuwa namens Goes in actie tegen Huizen.
Volledig scherm
Jarreau Manuhuwa namens Goes in actie tegen Huizen. © Henk Heijnen/Orange Pictures

Na achttien minuten maakte Schalkwijk zijn eerste doelpunt van de middag. Uit een voorzet van debutant Sylvio Hage, onderweg nog aangeraakt door Jop Dekker, was het raak. In de 24ste minuut strafte Schalkwijk een fout in de verdediging van Huizen af: 0-2. Een kleine tien minuten voor de pauze leverde een afstandsschot de spits zijn hattrick op en Goes de 0-3.

Bij rust wisten de Zeeuwen zich daardoor al zo goed als verzekerd van een plaats in de volgende bekerronde. Maar toen doelman Brian Meulmeester in de 55ste minuut een doorgebroken speler neerhaalde en rood kreeg, keerde de hoop op een stunt enigszins terug bij Huizen. De thuisploeg hoopte tegen tien man meer mogelijkheden te krijgen.

Meulmeesters plaats onder de lat werd ingenomen door de debuterende Lorenzo Hoekman. Aanvaller Sylvio Hage werd daarvoor naar de kant gehaald. Hoewel Huizen steeds meer mogelijkheden kreeg, hield Hoekman zijn doel lang schoon. In blessuretijd kreeg hij echter nog twee goals tegen. Jeroen Lamme nam beide doelpunten voor zijn rekening en bepaalde de eindstand op 2-3.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ‘Je moet als club dicht bij jezelf blijven’
    PREMIUM

    ‘Je moet als club dicht bij jezelf blijven’

    ROOSENDAAL - De afspraak vindt plaats op een bankje voor het station in Roosendaal, onder een stralende zon. Het is eind mei, de horeca is nog gesloten en Youssif Hamzaoui reist deze dag zoals altijd met de trein door Nederland. Onderwerp van gesprek? Zijn afscheid als voorzitter van Groene Ster Vlissingen, de zaalvoetbalclub waar hij zes jaar aan het roer heeft gestaan. ,,Binnen een vereniging heb je om de zoveel jaar bestuurlijk nieuw elan en dynamiek nodig.’’