Volledig scherm
Samir Yaaqobi, hier nog trainer van Groene Ster Vlissingen. © Paul ten Hacken

Samir Yaaqobi vindt bij Feyenoord Futsal nieuwe klus

ROTTERDAM - Zaalvoetbaltrainer Samir Yaaqobi heeft een nieuwe club gevonden. De oefenmeester vertrok na afgelopen seizoen bij Groene Ster Vlissingen en heeft zich nu verbonden aan eredivisionist Feyenoord Futsal in zijn woonplaats Rotterdam. 

Bij die club is Yaaqobi de opvolger van de vertrokken Appie Marbah. Hij was 12 jaar werkzaam bij de Rotterdamse club (voorheen TPP), maar stapte eerder deze week op. Met de ex-trainer van Groene Ster Vlissingen werd snel een vervanger gevonden. ,,Hij was onze droomkandidaat’’, aldus Sharon van Zadelhoff, voorzitter van de nummer elf van de eredivisie zaalvoetbal.

Yaaqobi was de afgelopen seizoenen trainer van Groene Ster Vlissingen. Vooral afgelopen jaargang was succesvol met de coach aan het roer. De Rotterdammer leidde de Zeeuwse eredivisionist voor het eerst in de geschiedenis naar de bekerfinale, die met 5-2 verloren werd van FC Eindhoven. In de kwartfinale was Groene Ster destijds nog te sterk voor voor Yaaqobi's nieuwe club.

Overigens komt de oefenmeester bij Feyenoord Futsal niet in een vreemde omgeving terecht. Hij heeft een verleden bij de club en treft er een aantal spelers dat juist een gezamenlijk verleden met Yaaqobi bij Groene Ster heeft.