Salim Ben Sellam is beul van Hovocubo

VLISSINGEN De zaalvoetballers van Groene Ster Vlissingen zorgden vrijdagavond voor een stunt van jewelste. De Zeeuwse eredivisionist verschalkte koploper Hovocubo in een ouderwets kolkende sporthal Baskensburg met 5-4. Salim Ben Sellam was de matchwinnaar. Door de overwinning staat Groene Ster steviger in de middenmoot met 13 punten.

Voor het eerst dit seizoen zonder Khalid El Hattach, die op hetzelfde moment zijn debuut maakte bij het Belgische Real Noorderwijk, deed Groene Ster van zich spreken. Een vroege achterstand werd vlot gecounterd door Hoessein Bouzambou. Daarna zorgde Nicky van Merriënboer voor 2-1, waarna het kort voor rust 2-2 werd.

In de tweede helft zorgde Abdoe Abdenbi met een fraai schot voor 3-2, gevolgd door de 4-2 van opnieuw Van Merriënboer. De winst leek in de knip. Maar Hovocubo, vorig jaar in de halve finale van de beker nog met 7-0 te sterk in de Baskensburg, toonde veerkracht. Het werd 4-4. Maar het laatste woord was voor Salim Ben Sellam.

Volgende week krijgt Groene Ster weer een topper voor de kiezen. Het moet dan op bezoek bij de nieuwe koploper, ’t Knooppunt.