Volledig scherm
Salim Achoui © Paul ten Hacken

Salim Achoui stapt uit selectie van zondag-eersteklasser Goes

GOES - Salim Achoui is uit de selectie van zondag-eersteklasser Goes gestapt. De flankspeler werd afgelopen weekend buiten de wedstrijdselectie gelaten voor het duel met HVCH (1-4-verlies). Hij moest zijn opwachting maken bij de reserves, waarna Achoui besloot dat hij geen deel meer uit wil maken van de selectie van trainer John Karelse. "Het is niet helemaal eerlijk gegaan", zegt Achoui.

Vorig seizoen was Salim Achoui voornamelijk bankzitter bij hoofdklasser Vlissingen. Mede om die reden keerde hij terug naar Goes. "Op basis van de vooraf gevoerde gesprekken ging ik er vanuit dat ik een plekje bij de selectie had." De praktijk wees echter anders uit. "Voor de rechterflankpositie heb ik vier opties", vertelt trainer John Karelse. "Ik neem niet twee buitenspelers mee als wissel."

Achoui begrijpt dat de oefenmeester keuzes moet maken. "Naar mijn mening heb ik in de voorbereiding genoeg laten zien. De trainer was het daar niet mee eens. Hij kiest voor andere mensen. Dat mag natuurlijk. Na zijn uitleg had ik niet het idee dat het nog zin had om de concurrentie aan te gaan. Ik wil volle wedstrijden spelen en niet tien of twintig minuten invallen. Ik voetbal tenslotte voor mijn plezier."

Karelse betreurt de keuze van Achoui. "Hij mag denken dat hij altijd bij de selectie hoort, maar ik mag natuurlijk ook mijn mening hebben. Ik vind zijn keuze erg jammer. Dit soort voorvallen gebeuren vaker in het amateurvoetbal, maar nooit zo vroeg. We hebben iedereen keihard nodig."

De flankspeler, die wel beschikbaar blijft voor het tweede elftal van Goes, is nog altijd welkom in de selectie van Karelse. "Bij mij gaat de deur nooit dicht. Hij heeft op dit moment deze keuze gemaakt, niet ik."