Volledig scherm
Said Bouzambou. © BSR Agency

Said Bouzambou trefzeker bij debuut voor Hovocubo; 100ste goal in eredivisie

ZWAAG - Zaalvoetballer Said Bouzambou maakte vrijdagavond een flitsende entree bij zijn nieuwe club Hovocubo. De international uit Vlissingen opende de score in de met 10-3 gewonnen topper tegen FC Eindhoven.

Bouzambou maakte eerder deze week zijn overgang naar Hovocubo bekend. Na een halfjaar in de Belgische competitie bij Malle-Beerse keerde hij terug in de eredivisie. Niet bij zijn geliefde Groene Ster Vlissingen, maar bij de ploeg die bulkt van de internationals, landskampioen Hovocubo uit Hoorn.

Vrijdagavond debuteerde Bouzambou bij de nummer vier van de eredivisie tegen de nummer twee, FC Eindhoven. Met een overwinning zou Hovocubo de tegenstander meteen achterhalen op de ranglijst. En dat gebeurde.

De openingsgoal van Bouzambou halverwege de eerste helft was een steuntje in de rug. Dat doelpunt was meteen de 100ste goal van de Vlissinger in de eredivisie. De overige 99 maakte hij (vanzelfsprekend) allemaal voor Groene Ster Vlissingen, dat later op de avond tegen FC Marlène speelde.

Ook Mats Velseboer was trefzeker voor Hovocubo. Met hem was Bouzambou eerder deze maand op stage bij FC Kairat, een Europese topclub uit Kazachstan. Voor beiden kreeg de stage overigens geen vervolg.