Volledig scherm
Een beeld uit de wedstrijd Bevelanders-Vlissingen. © Marcelle Davidse

's-Heer Arendskerke zet De Noormannen hardhandig aan de kant

DERDE KLASSE A I VideoVLISSINGEN - Na zeven speelronden in de derde klasse A behoudt Walcheren een marge van twee punten op achtervolger ’s-Heer Arendskerke, dat De Noormannen met 5-1 opzij zette. Walcheren won zelf in Koudekerke met 3-0 bij VCK. Ook Luctor Heinkenszand, Veere, GPC Vlissingen en Bevelanders schreven drie punten bij. Het duel tussen Zaamslag en Kapelle eindigde na twintig minuten blessuretijd in 2-2.

Luctor Heinkenszand-Kruiningen 3-2: ,,Het had bij rust zeker 5-1 of 6-1 moeten zijn’’, aldus Serge Beulens. De trainer zag zijn thuisploeg veel kansen missen nadat Lars Steendijk Kruiningen al na 35 tellen op 0-1 zette. Door goals van Martijn Simonse in de negende en 37ste minuut, beide keren op aangeven van Barry Olierhoek, stond het bij rust 2-1. Olierhoek maakte met een prima afstandsschot zelf de 3-1. Een eigen goal van Tom Blomaard leidde nog een spannende slotfase in. Beulens: ,,Het was nog even billenknijpen, maar Kruiningen kreeg geen echte kans meer.’’

’s-Heer Arendskerke-De Noormannen 5-1: Tom Joosse kopte uit een voorzet van Justin le Conté de 1-0 binnen en na 21 minuten leidde Arendskerke na een goal van Jasper Westplate al met 2-0. Daarna werd Ricardo Kriekaard met een enkelblessure uit de wedstrijd geschopt. Op slag van rust hielp Le Conté zijn ploeg vanaf de penaltystip, na hands, aan de 3-0. Joosse tilde in de 66ste minuut met een van richting veranderd schot naar 4-0. Daarna scoorde Erwin Pouwelse uit een vrije trap de 4-1, maar het slotakkoord was van Robin Goedegebure.

VCK-Walcheren 0-3: De verdiende zege voor de koploper kreeg pas in de tweede helft gestalte, want voor rust waren er over en weer nauwelijks kansen. In de 49ste minuut was het Gino Zupelli die, net als een aantal keren eerder dit seizoen, wederom de score openbrak. Zijn schot werd door doelman Joshua van Dolder verkeerd beoordeeld. Zes minuten later draaide Zupelli zich knap vrij en liet hij de keeper kansloos. Na een scherpe counter in de 79ste minuut maakte Daryl Hollander met de 0-3 aan alle illusies van VCK een eind.

FC Dauwendaele-Veere 2-3: ,,Een bewogen wedstrijd. De eerste helft hadden we het erg moeilijk’’, vond Veere-trainer Joachim Cornelisse. Jan-Willemse van Vooren scoorde al binnen tien minuten de 1-0. Veere kwam via Robin de Rijke op gelijke hoogte, maar Van Vooren hielp Dauwendaele aan de 2-1-voorsprong bij rust. In de tweede helft ging Veere meer vooruit voetballen en kwam het via De Rijke na vijf minuten al aan de 2-2. Daarna leek het, na rood voor Lorenzo de Groot, fout te gaan voor Veere. Met tien man bezorgde Thijs Koster, op aangeven van De Rijke, Veere toch de winst.

GPC Vlissingen-RCS 1-0: Grote opluchting bij GPC Vlissingen na de benauwde zege. ,,We zaten echt in de verdrukking. Dit was echt een ‘sneaky one’ met een goal diep in blessuretijd. Wij moeten sprokkelen en elk puntje is meegenomen’’, sprak GPC-trainer Jack Wijnands. Voor rust raakte zowel GPC als RCS paal en lat. In de tweede helft trof de thuisploeg nog een keer de lat en na het uitvallen van de twee spitsen moest de ploeg steeds verder terug. Het was RCS wat de klok sloeg. In de 95ste minuut kopte Carlos Pereira raak uit een vrije trap van Ruben Schotanus.

Zaamslag-Kapelle 2-2: Niek Luime volleerde Zaamslag na dertien minuten naar de 1-0, maar door goals van Souliman Abali en Marco den Deurwaarder – die een goedkoop gegeven strafschop benutte – leidde Kapelle bij rust met 1-2. Wegens commentaar op de leiding werd Jan de Koeijer, materiaalman bij Zaamslag, weggestuurd. De tweede helft werd gekenmerkt door veel blessuregevallen, een rode kaart voor Kapelle-speler Rob Schalkoort en veel blessuretijd. In de 99ste minuut maakte Luime met een snoekduik de 2-2 en daarna duurde het tot de 110de minuut voordat arbiter Später voor het einde floot.

Bevelanders-Vlissingen 2-0: Een bijzondere wedstrijd voor Bevelanders-trainer Renato Dijkstra. Hij stond namelijk tegenover de ploeg waar hij enkele jaren trainer was én waarmee hij promotie naar de derde klasse afdwong. En om het nog mooier te maken, stapte hij zaterdag als winnaar van het veld af. Bevelanders versloeg Vlissingen namelijk met 2-0 en die stand was bij rust al bereikt. Aykut Akbulut maakte er 1-0 van, een eigen doelpunt van Marienello Titaley betekende de 2-0.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement