Volledig scherm
Roy Hendriksen eerder dit seizoen nog op de bank bij Sporting CP. © BSR Agency

Roy Hendriksen gaat met Marcel Keizer naar de Emiraten

ABU DHABI - Trainer Roy Hendriksen uit Middelburg gaat aan de zijde van Marcel Keizer opnieuw een voetbalavontuur aan.

Keizer wordt de nieuwe trainer van Al Jazira FC in de Verenigde Arabische Emiraten en Hendriksen wordt zijn assistent. Ze zijn al in Abu Dhabi.

Keizer begon het seizoen 2018-2019 al bij de club, maar vertrok halverwege dat seizoen naar Sporting CP uit Lissabon, samen met Roy Hendriksen als assistent. Daar werden ze begin september ontslagen.

Ze volgen nu Jürgen Streppel op, die zaterdag zijn congé kreeg bij Al Jazira. Deze oud-trainer van onder meer Willem II en sc Heerenveen had met zijn club pas drie competitieduels achter de rug waarin vier punten werden behaald. Dat was blijkbaar niet genoeg voor de leiding.

,,We zijn heel blij de terugkeer van Marcel Keizer te kunnen melden’’, zei Ayed Mabkhout Al-Hajeri, de baas van Al Jazira Football Company. ,,Hij is een topcoach en bekend met de competities in ons land en deze regio.’’

Keizer, eerder ook trainer van onder meer Cambuur en Ajax, reageerde ook verheugd op zijn snelle rentree in het voetbal. ,,We gaan strijden om op alle fronten succes te behalen”, klonk het enthousiast.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement