Volledig scherm
Ronald Zwager (midden) baant zich een weg door de defensie van Veere. © Dirkjan Gjeltema

Rohan de Geus heeft weer een ‘hyperduo’

TOPSCORERSVLISSINGEN - De hyperproductieve duo’s van vorig seizoen Martijn Simonse/Tom Blomaard (Luctor Heinkenszand) en Jean-Paul Harthoorn/Dennis de Nooijer (Apollo’69) hebben een opvolger. Bij Duiveland schieten Joran Maliepaard en Ronald Zwager al vanaf de start van de competitie met scherp. Na 10 speelrondes hebben ze er samen al 44 ingekogeld.

Ze zijn nog niet eens halverwege de competitie en zijn al ver over de helft van de productie van de doelpuntenmachines van vorig seizoen. Het dubbelloops geweer Simonse/Blomaard beëindigde de competitie samen met 77 goals. De veertigers Harthoorn en De Nooijer hielden pas op bij 80 doelpunten.

Een opvallende parallel tussen de duo’s Maliepaard/Zwager en Harthoorn/Blomaard: ze delen dezelfde trainer. Rohan de Geus stond vorig seizoen langs de lijn bij Apollo’69 en nu bij Duiveland. Wat de Goesenaar vorig seizoen niet lukte bij Apollo’69 (kampioen worden) lijkt met Duiveland nu een kwestie van tijd. Alleen Vrederust biedt op vijf punten nog weerstand van betekenis.

Zaterdag was routinier Ronald Zwager de aas in het spel. Hij scoorde zes keer in de 12-0-overwinning op Vosmeer en bracht zijn seizoenstotaal daarmee op 20 doelpunten. Maliepaard was met twee goals bescheiden. Hij behield met zijn 24 (doel)punten wel de leiding in het PZC-topscorersklassement. Zwager staat derde.

Tussen de Duivelanders in staat Kyle Doesburg op de tweede plaats. Hij maakte zaterdag voor Hoek zijn elfde doelpunt in de derde divisie, waarmee hij met zijn ploeg bovenin blijft meedoen. In de top 10 klimt Martijn Simonse (Luctor Heinkenszand) gestaag naar de plaatsen waar hij vorig seizoen het hele jaar bivakkeerde. Alleen nu scorend in een klasse hoger.

Volledig scherm
© PZC
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Noordwijk wint in Hoek en heeft de titel binnen
    DERDE DIVISIE ZATERDAG/ video

    Noordwijk wint in Hoek en heeft de titel binnen

    HOEK – Na een enerverend duel, vierde Noordwijk zaterdagmiddag feest in Hoek. De bezoekers wonnen op sportpark Denoek met 2-3 en pakten daarmee de titel in de derde divisie. Voor de ploeg uit de Bollenstreek was dat het tweede kampioenschap op rij. Hoek had zaterdagmiddag wel iets meer verdiend, maar slaagde er niet om meerdere goede kansen te verzilveren. Met nog één duel te gaan weet trainer Hugo Vandenheede dat hij met zijn formatie op de vierde plaats eindigt.