Volledig scherm
Net als in de heenwedstrijd was Erwin Franse zondag trefzeker voor Goes tegen Gemert. © Johan Van Der Heijden

Rogier Veenstra is vlekkeloos in de beker

RUDESTATSDertien jaar geleden won Goes voor het laatst met vijf doelpunten verschil een uitwedstrijd in de competitie. De club speelde nog in de derde klasse en won met 1-6 bij Steen. Zondag kreeg dat productieve bezoek een equivalent toen Goes met 0-5 won in Gemert.

Geinig feitje van die wedstrijd uit 2005: Goes had toen zes verschillende doelpuntenmakers: Shannon Braafhart, Trung Tran, Rick de Punder, Niels Paardekooper, Jeroen Koolen en Patrick Ketting. Overigens kwam Goes eerst nog op achterstand door een goal van Peter de Bot.

Bij de 0-5 in Gemert volstonden zondag drie makers (Erwin Franse, Jan Paul van Hecke en Ray Kroon). De prestatie verdient vooral waardering doordat het in de hoofdklasse gebeurde en ook nog ‘s tegen een gerenommeerde tegenstander, een voormalig kampioen van het zondagvoetbal (2010).

Dinsdagavond wacht de volgende uitdaging voor Goes en zijn trainer Rogier Veenstra. In de achtste finale staat het duel met Heerjansdam op de rol. Veenstra verdedigt een vlekkeloze bekerstaat. In zijn trainerscarrière is hij nog ongeslagen in de districtsbeker (drie gespeeld, drie gewonnen).

De Zeeuwse clubs hebben in de districtsbeker een aardige balans tegen Heerjansdam (zie tabel). In de afgelopen twee decennia stond Heerjansdam vijf keer eerder tegenover een Zeeuwse club; drie keer won de Zeeuwse club. De twee duels in Heerjansdam leverde beide keren een Zeeuwse zege op.

Volledig scherm
© Rudy Boogert

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement