Volledig scherm
Groede viert feest na de promotie in 2016 tegen Corn Boys. © Ronald den Dekker

Ritme van Groede: promotie via nacompetitie in 2013, 2016 en mogelijk dus 2019

RUDESTATSVLISSINGEN - Groede kan zondag een zuivere hattrick produceren. De Zeeuws-Vlaamse club promoveerde bij de laatste twee nacompetities waaraan het deelnam; zondag speelt het in Goes de finale tegen Victoria’03 voor een plaats in de derde klasse.

In 2013 promoveerde Groede na een overwinning in een dubbele ontmoeting met IJzendijke, in 2016 volgde promotie door een finalezege op Corn Boys. En nu staat de ploeg drie jaar later weer in de finale van de nacompetitie. Verschil: ditmaal is de derde klasse de inzet in plaats van de vierde.

Victoria’03 is de laatste jaren een veelgeziene gast voor Zeeuwse clubs in de nacompetitie. Het is de zevende keer dat de ploeg uit Oudenbosch een Zeeuwse tegenstander krijgt. Het speelde daarin tien wedstrijden en de balans is redelijk in evenwicht: 5 Zeeuwse zeges, 4 Victoriaanse zeges en 1 remise.

Seizoen 05/06, driekamp: Corn Boys (Corn Boys promoveert)
Seizoen 08/09, eerste ronde: Clinge (Clinge verder)
Seizoen 13/14, eerste ronde: Oostburg (Oostburg uitgeschakeld na strafschoppen)
Seizoen 13/14, finale: Breskens (Breskens promoveert)
Seizoen 16/17, tweede ronde: Hontenisse (Hontenisse uitgeschakeld na verlenging)
Seizoen 18/19, tweede ronde: Oostburg (Oostburg uitgeschakeld)
Seizoen 18/19, finale: Groede

In het seizoen 2009/2010 speelde Victoria'03 nog een beslissingswedstrijd voor promotie tegen Hontenisse en won dat duel met 1-3.

Volledig scherm
Rudestats © PZC
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Overwinning Hoek kost toch nog heel veel kracht
  DERDE DIVISIE/VIDEO

  Overwin­ning Hoek kost toch nog heel veel kracht

  RIJSSEN – Toen Roycel James na 51 minuten uit een vrije trap de 0-3 binnenschoot, leek er geen vuiltje aan de lucht voor Hoek. De ploeg van Lieven Gevaert leek Excelsior’31 eenvoudig over de knie te leggen, maar kwam uiteindelijk nog bedrogen uit. De thuisploeg kwam terug tot 2-3 en was na de rode kaart voor Michel Gerritsen Mulkes zelfs nog dicht bij de gelijkmaker. Die viel niet, dankzij een fantastische reflex van doelman Jordi de Jonghe.
 2. Yerseke kan het karwei niet afmaken tegen koploper
  video / TWEEDE KLASSE E

  Yerseke kan het karwei niet afmaken tegen koploper

  VLISSINGEN - Halverwege leek Yerseke met een 2-0-voorsprong nog op weg naar een stunt tegen koploper Nieuwenhoorn, maar de bezoekers zorgden er met drie goals na rust voor dat Yerseke toch met lege handen achter bleef. Oostkapelle/Domburg sloot de Walcherse derby met Arnemuiden (3-2) winnend af en Bruse Boys pakte drie punten in ‘s-Heer Arendskerke. MZC’11 won thuis met 2-1 van DBGC, waardoor de Zierikzeese ploeg oprukte naar de derde plaats op de ranglijst.