Volledig scherm
© PZC / Matthew Childs / Reuters

Rick van Drongelen internationaal in dubbele cijfers

Het EK halen is er voor Rick van Drongelen en Jong Oranje niet makkelijker op geworden. Na het 0-0-gelijkspel donderdagavond in Engeland moet de ploeg nog alle zeilen bijzetten om Schotland achter zich te houden om de tweede plaats te borgen. Die geeft recht op het spelen van play-offs.

Voor Van Drongelen was het duel in Norwich donderdag een primeur. Hij speelde zijn eerste interland in Engeland. Inmiddels heeft de 19-jarige verdediger van HSV buiten Nederland in tien landen interlands gespeeld. Hij deed dat met Oranje onder 17, onder 18, onder 19 en onder 21 (Jong Oranje).

De interland in Engeland was Van Drongelens 32ste shirt in Oranje. Kijk op de kaart voor de tien landen waarin de Zeeuwse jeugdinternational zijn wedstrijden de afgelopen jaren speelde.

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse voetbal op het weblog RudeStats van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract
    PREMIUM

    PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract

    EINDHOVEN - Dat PSV veel potentie in hem ziet, was de afgelopen jaren al duidelijk geworden. Aron van Lare (16) behoort tot de talentvolste jeugdkeepers in Nederland en stond de afgelopen seizoenen vaak onder de lat bij Oranje onder 14, 15 en 16. Donderdagavond tekende de Terneuzenaar zijn eerste contract bij de Eindhovense club, waardoor hij ook de komende drie seizoenen aan PSV verbonden is. Over zijn ambities is hij duidelijk. ,,Het eerste halen is en blijft mijn doel.’’