Renzo Roemeratoe is niet te houden

VIDEOVLISSINGEN - Vlissingen won zondagmiddag de enige Zeeuwse competitiewedstrijd die dit weekeinde gespeeld werd. Op eigen veld (op kunstgras) won de ploeg van trainer John Karelse met 3-1 van EHC.

Door de overwinning hoeft Vlissingen voorlopig niet meer naar onderen te kijken. Het gat met de gevarenzone bedraagt immers zeven punten. Tegelijkertijd sloot Vlissingen aan in de lange rij van clubs die nog hopen op een plaats in de nacompetitie voor promotie.

In het duel met EHC speelde Renzo Roemeratoe een hoofdrol. De snelle vleugelverdediger drukte met name aanvallend zijn stempel op de wedstrijd. Kot voor rust werd hij in het strafschopgebied van EHC gevloerd, waarna aanvoerder Hoessein Bouzambou raak schoot vanaf elf meter (1-0).

Lees verder onder de foto. 

Volledig scherm
Renzo Roemeratoe drukte zijn stempel zondag op de wedstrijd van Vlissingen. © Paul ten Hacken

Na de pauze zette EHC aan. Vlissingen-doelman Joan van Belzen kon een eerste gevaarlijke inzet nog keren, maar moest het antwoord schuldig blijven toen na een uur ook EHC een strafschop toegewezen kreeg. Michele Zotti zorgde voor de gelijkmaker.

Maar de aanvalsdrang van Renzo Roemeratoe zorgde een minuut later alweer voor een voorsprong. Hij brak door over rechts en schoof onder de EHC-doelman de 2-1 binnen. Toen Menancio Weeda tien minuten voor tijd de 3-1 binnenkopte, was het pleit beslecht.

Karakteritiek

Vlissingen-EHC 3-1 (1-0). 36. Hoessein Bouzambou 1-0 (strafschop), 63. Michele Zotti 1-1 (strafschop), 64. Renzo Roemeratoe 2-1, 80. Menancio Weeda 3-1.

Vlissingen: Joan van Belzen, Renzo Roemeratoe, Jarreau Manuhuwa, Giovanni Siereveld, Milton Roemeratoe, Ibrahim Eryürük (73. Yves Nyemb) , Menancio Weeda, Khalid el Hattach (61. Shannon Braafhart), Hoessein Bouzambou, Steve Schalkwijk, Dangelo Martien.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement