Volledig scherm
Thomas van Renterghem van Hoek © Sjaak van der Salm

'Rentie' komt altijd weer bovendrijven

HOEK - Thomas van Renterghem (25) is een onbetwiste basisspeler bij Hoek. Er zijn jaren geweest waarin hij dat niet kon zeggen. De Belgische linkspoot kent zijn kwaliteiten en weet ook dat hij altijd weer boven komt drijven. "Onkruid vergaat niet hè", lacht hij. "Het komt vooral door mijn mentaliteit en werkkracht. En je moet soms wat geluk hebben."

Thomas van Renterghem kwam in 2012 binnen bij Hoek en promoveerde in zijn tweede seizoen bij de club naar de topklasse. Die zomer leek er een einde te komen aan zijn dienstverband bij de Zeeuws- Vlaamse vereniging. "Tijdens de voorbereiding kreeg ik te horen dat er eigenlijk geen plaats meer voor me was. De technische staf wilde iemand anders voor de linkerkant halen en ik moest daar ruimte voor maken. Ik hoorde het overigens viavia, want niemand durfde het in mijn gezicht te zeggen."

Gent-Zeehaven wilde hem in die zomer van 2014 vastleggen, maar uiteindelijk bleef Van Renterghem toch bij Hoek. "Dat kwam vooral door Rien van Meerendonk, die toen voorzitter was, en Lex de Feijter, die sponsor is. Zij haalden me over om toch te blijven. Ik wilde ook helemaal niet weg, want ik had het prima naar mijn zin, in een leuke groep.

Lees het hele interview in de krant van zaterdag.