Volledig scherm
© PZC

Reeks van Tom Blomaard doorbroken

RUDESTATSLuctor Heinkenszand kwam zaterdag met een 2-0-overwinning op WIK’57 uit de winterstop. De doelpunten kwamen van Arno de Jonge en topscorer Martijn Simonse, die zijn twintigste goal van het seizoen maakte. Tom Blomaard bleef droog staan; voor het eerst sinds september.

Hoewel FC De Westhoek op zaterdag 30 september op eigen veld werd weggepoetst door Luctor Heinkenszand – het werd 0-8 – bleef Blomaard in dat duel droog staan. Maar toen werd het oktober en toen ging de voormalige aanvaller van onder meer Bruse Boys en Kloetinge los.

Nou ja, los… Zijn ploeggenoot Martijn Simonse is de veelscorer van Luctor Heinkenszand. Hij heeft bijvoorbeeld al vier hattricks gemaakt. In zijn schaduw pikt Blomaard met iets minder pieken en dalen zijn goaltjes mee. Hij staat inmiddels op vijftien doelpunten (tegenover de twintig van Simonse).

In elke competitiewedstrijd in oktober, november en december scoorde Blomaard. Negen duels op rij waren dat. Ter vergelijking: Simonse heeft zijn twintig treffers in slechts zeven verschillende wedstrijden gemaakt. De tiende kwam er zaterdag tegen WIK’57 dus niet voor Blomaard.

In dezelfde klasse was Patrick Joossens van MZVC aan een soortgelijke reeks bezig. Ook hij zette zijn productie (pas) in in oktober. Toen MZVC en Luctor Heinkenszand elkaar op 2 december troffen, hadden beide spitsen een reeks van zeven duels met doelpunten op hun naam.

Joossens bleef dat duel droog staan, Blomaard maakte er twee tegen de Middelburgers en breidde zijn streak een week later nog uit tot negen wedstrijden. Zo’n serie heeft dit seizoen nog geen enkele andere Zeeuwse speler neergezet.

Volledig scherm
© Johan van der Heijden

Kijk voor meer statistieken over het Zeeuwse amateurvoetbal op het weblog van PZC-sportverslaggever Rudy Boogert.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement