Volledig scherm

RCS kegelt Bruse Boys uit de beker

OOST-SOUBURG - Niet zaterdag tweedeklasser Bruse Boys, maar derdeklasser RCS plaatste zich zaterdag voor de derde ronde van het bekertoernooi. Op eigen veld klopte de ploeg uit Oost-Souburg de koploper uit de tweede klasse met 3-2.

Bruse Boys speelde ver onder het eigen kunnen en RCS kon heerlijk afwachten tot er weer wat fout ging aan Bruse zijde om daar vervolgens dan van te profiteren. Na een grote kans voor RCS-speler Marlo Janisse kwam Bruse Boys uit het niets in de 22e minuut toch nog op voorsprong. Een vrije trap van Tommy Pronk belandde via Lars van Rosevelt achter de kansloze Tim Blind. De 0-2 van Dylan Adelaar werd daarna wegens buitenspel afgekeurd. Vlak voor rust kreeg RCS, na hands van Marco Ketting, een strafschop waaruit Sven van Rosevelt de ruststand op 1-1 bepaalde.

In de elfde minuut van de tweede helft kwam de equipe van trainer John Bentschap Knook op voorsprong. Op aangeven van Janisse scoorde Thomas de Rijke de 2-1. Negen minuten later leidde een snelle omschakeling aan RCS-zijde tot de 3-1 van Lars van Rosevelt. Mourad Azzanagui toonde zich daarna te onzelfzuchtig. In plaats van zelf uit te halen bood hij Carlo van Rijswijk een niet te missen kans. Scheidsrechter Elderson, die niet zijn allerbeste wedstrijd floot, keurde de treffer terecht af. Bruse Boys kwam via Tom Blomaard in de 81e minuut nog wel terug tot 3-2, maar kon een bekerstunt van RCS in de slotfase niet meer voorkomen. Het was juist RCS dat nog een uitgelezen mogelijkheid kreeg op de 4-2, maar doelman Julian Vane stopte in de 83e minuut een zwak ingeschoten strafschop van Joey Katzenbauer.