Volledig scherm
RCS (rode shirts) was DwO'15 de baas in een doelpuntrijk duel. © Lex De Meester

RCS en DwO'15 komen tot tien goals, Brouwershaven herstelt zich

DISTRICTSBEKERVLISSINGEN - In het derde duel van de eerste ronde van het districtsbekertoernooi had FC de Westhoek er zin en won het met maar liefst 1-9 van Hansweertse Boys. Voor de pauze had Gijs van Duijvenbode er al zes in het netje liggen. Goes versloeg SKNWK met 3-7 en RCS won met dezelfde cijfers van DwO’15. Brouwershaven pakte een driepunter door met 4-1 van Biervliet te winnen.

Groep 2-47. SKNWK-Goes 3-7: Een verdiende zege voor de bezoekers en de 0-1 was van grote schoonheid. Rick de Punder mikte vanaf de zestienmeterlijn de bal met een lobje heerlijk in het doel. Deladier Pereira maakte er 0-2 van Stefan Vermeer kopte de aansluitingstreffer raak. In het tweede bedrijf pegelde Hans Westerberg via de onderkant lat raak en viel bij de thuisploeg Martijn Neele in als doelman. Pereira zorgde voor de 1-4 en Stijn Dooge mikte de 2-4 raak. Binnen kwartier stond het ineens 2-7. Pereira had er zin in en maakte de 2-5, Bajram Bajra de 2-6 en Pereira schoot ook nog een strafschop raak. Jarno van Nieuwenhuize bepaalde de eindstand op 3-7. Toch was winnend coach Huseyin Dogan niet tevreden: ‘’Drie tegengoals is gewoon slecht en dat moet er uit’'. Goes is ook door naar de volgende ronde.

Meto-Kruiningen 5-1: De bezoekers hadden weinig in te brengen in Hoogerheide en na een kwartier spelen keek de formatie van Thomas de Ridder al tegen een 3-0 achterstand aan. Kruiningen liep vooral achter de feiten aan Meto was gewoon de betere ploeg. Na een 4-0 ruststand maakte Meto ook nog de 5-0. Thomas Paauwe redde de spreekwoordelijke eer door nog voor 5-1 te zorgen.

Groep 2-52. Groede-Dauwendaele 2-2: De Zeeuws-Vlamingen hadden de betere kansen, maar de Middelburgers straften de foutjes van Groede hard af. Door de puntendeling eindigen beide ploegen op evenveel punten, maar Dauwendaele gaat door dankzij een beter doelsaldo. Groede had de kans om eerste te worden en Bart van den Hemel opende de score. Maarten van Vooren maakte de gelijkmaker en Okan Baskos schoot de bezoekers op voorsprong. De 2-2 van Van den Hemel was niet voldoende voor de volgende ronde. ‘’We hebben niet verloren in de beker, maar toch liggen we eruit. En daar moesten wij ons maar bij neerleggen’', aldus André de Nooijer van Groede.

Hoedekenskerke/Kwadendamme-MZVC 2-2: De bezoekers begonnen niet goed aan de wedstrijd en het handelsmerk van Hoedekenskerke/Kwadendamme betekende de 1-0. Een vrije trap werd maar weer eens raak geschoten door Emiel Almekinders. Hierna pakte MZVC het goed op en Lars Huisson zorgde voor de verdiende gelijkmaker. Na de pauze mikte Marnix de Pagter de 1-2 raak. Op het uur blunderde de MZVC-goalie en daar profiteerde Dennis Bek van, 2-2.

Groep 2-53. WVV’67-Kapelle 1-2: Voor de thee was Kapelle de bovenliggende partij en had het ook meer de bal. Na een mooie opende Stein Driessen de score voor de bezoekers. Uit de eerste de beste speldenprik van WVV’67 werd meteen gescoord. Max van Elzakker was de maker van het doelpunt. In het tweede bedrijf waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd. Beide elftallen kregen ook goede kansen op een treffer. WVV’67 dacht een kwartier voor tijd op 2-1, maar dat doelpunt werd afgekeurd. In de blessuretijd viel er dan toch een treffer. Voor Kapelle mikte Jan-Corné van de Wekke raak. Kapelle won voor de derde keer en is door naar de volgende ronde.

Krabbendijke-Waarde 4-1: De derdeklasser en de vierdeklasser waren aan elkaar gewaagd totdat de thuisploeg gas gaf. Elco Jansen opende de score en in het eerste bedrijf maakte Maurice Harthoorn nog de gelijkmaker. Tot de zeventigste minuut kon Waarde het tempo bijbenen, maar na de 2-1 van Pierre Borgo was het verzet gebroken. Rens Jansen zorgde nog voor de derde en vierde treffer van Krabbendijke.

Groep 2-55. Odio-Rillandia 4-3: De ploeg van Edwin in de Weij kwam beter voor de dag dan vorige week en kwam door een treffer van Thomas Weening op voorsprong in Ossendrecht. Voor de pauze zette Odio dat recht door twee keer te scoren. Met een kopbal zorgde Diedrik Noordam voor de gelijkmaker, maar de thuisploeg maakte toch weer treffers. Hans Puik bracht de spanning nog terug in de wedstrijd door voor de 4-3 te zorgen, maar dichterbij kwam Rillandia niet meer.

Dosko-Steen 1-2: De formatie van Marco van Vlierberghe speelde een hele slechte wedstrijd. De Zeeuws-Vlamingen brachten te weinig, maar het was toch genoeg voor de derde bekerzege op rij. Jens Piessens zorgde in het eerste bedrijf voor de 0-1. Dosko maakte na de pauze gelijk en het leek ook op een puntendeling uit te draaien. Echter, vijf minuten voor tijd prikte Armand Wauters de 1-2 in het net.

Groep 2-56. RCS-DwO’15 7-3: Het krachtsverschil was te groot tussen derdeklasser RCS en vierdeklasser DwO’15. Na negen minuten mocht Sven van Rosevelt aanleggen voor een strafschop en kwam de thuisploeg op 1-0. Op fraaie wijze zorgde Kai Dekkers voor de gelijkmaker. Morad Bobouh zette RCS weer op voorsprong en door doelpunten van Remco Felius, Dyllan Davidse en Milan Duinkerke liepen de Oost-Souburgers uit naar een 5-1 voorsprong. Rafaël Pinto mikte prachtig de 5-2 in het doel en Michael Virginia bracht het verschil weer op vier treffers. Ook de derde treffer van DwO’15 mocht er zijn. Dit keer was het Rik Witkam die iets moois deed. Het tiende doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Davidse. RSC won alle drie zijn wedstrijden en is door naar de volgende ronde.

Brouwershaven-Biervliet 4-1: De thuisploeg herstelde zich knap van de 14-0 nederlaag van vorige week tegen RCS. De formatie van Danny Sandhovel toonde iets meer initiatief en dit loonde. Tel daarbij op dat de kansen dit keer wel afgemaakt werden. Toby de Bruine zorgde voor de 1-0 en Michiel Theijssen maakte de tweede treffer van Brouwershaven. In het tweede bedrijf deed Nick Hoogstraate wat terug voor Biervliet. Aan de andere kant ging de thuisploeg door met scoren, want ook Lars Jonker en Martijn Dalebout prikten de bal nog in het doel. ‘’Dit is echt een lekkere opsteker zo vlak voor de start van de competitie’', zo vertelde Sandhovel na afloop.

Groep 2-65. Hansweertse Boys-FC de Westhoek 1-9: In het eerste bedrijf werd Hansweerste Boys overrompeld door een sterk FC de Westhoek. De bezoekers speelden 1-op-1 en waren op alle gedeeltes van het veld de baas. De thuisploeg wist niet waar ze het moesten zoeken. De ene na de andere aanval en voor de pauze had FC de Westhoek al negen keer gescoord. Gijs van Duijvenbode opende de score en Mark de Feiter maakte er 0-2 van. Ruben Heine zorgde voor de 0-3. Hierna mikte Van Duijvenbode nog drie keer raak. De Feiter prikte de zevende treffer in het doel en Van Duijvenbode scoorde nog eens twee doelpunten, wat zijn totaal op zes treffers bracht. In de tweede helft probeerden de bezoekers het wel, maar speelde het een tempootje lager. Bono Beenhakker deed nog wat terug voor Hansweertse Boys.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Overwinning Hoek kost toch nog heel veel kracht
  DERDE DIVISIE/VIDEO

  Overwin­ning Hoek kost toch nog heel veel kracht

  RIJSSEN – Toen Roycel James na 51 minuten uit een vrije trap de 0-3 binnenschoot, leek er geen vuiltje aan de lucht voor Hoek. De ploeg van Lieven Gevaert leek Excelsior’31 eenvoudig over de knie te leggen, maar kwam uiteindelijk nog bedrogen uit. De thuisploeg kwam terug tot 2-3 en was na de rode kaart voor Michel Gerritsen Mulkes zelfs nog dicht bij de gelijkmaker. Die viel niet, dankzij een fantastische reflex van doelman Jordi de Jonghe.
 1. Yerseke kan het karwei niet afmaken tegen koploper
  video / TWEEDE KLASSE E

  Yerseke kan het karwei niet afmaken tegen koploper

  VLISSINGEN - Halverwege leek Yerseke met een 2-0-voorsprong nog op weg naar een stunt tegen koploper Nieuwenhoorn, maar de bezoekers zorgden er met drie goals na rust voor dat Yerseke toch met lege handen achter bleef. Oostkapelle/Domburg sloot de Walcherse derby met Arnemuiden (3-2) winnend af en Bruse Boys pakte drie punten in ‘s-Heer Arendskerke. MZC’11 won thuis met 2-1 van DBGC, waardoor de Zierikzeese ploeg oprukte naar de derde plaats op de ranglijst.
 2. Kapelle profiteert van glorieus optreden Zaamslag
  DERDE KLASSE Ae

  Kapelle profiteert van glorieus optreden Zaamslag

  VLISSINGEN - Kapelle is na de vijfde speelronde alleen koploper in de derde klasse A. Zelf won het team met 2-0 bij Patrijzen en daarmee profiteerde het vol van de nederlaag met dezelfde cijfers van Luctor Heinkenszand bij Zaamslag. Kapelle heeft een voorsprong van drie punten op zowel Luctor Heinkenszand als Zaamslag. Goes pakte de eerste driepunter van het seizoen en Nieuwdorp blameerde zich met een 2-2-gelijkspel tegen tien man van GPC Vlissingen. FC Dauwendaele won ruim van De Noormannen. Drie duels eindigden onbeslist.
 3. Tholense Boys doet te weinig met stunt van Duiveland
  DERDE KLASSE B

  Tholense Boys doet te weinig met stunt van Duiveland

  VLISSINGEN - Duiveland hield koploper Halsteren knap op 1-1. Pas een kwartier voor het einde kwamen de Brabanders langszij, uit een strafschop. Tholense Boys wist niet van de Halsterse misstap te profiteren en sloot ook af met een 1-1 remise, bij De Jonge Spartaan. Krabbendijke deed goede zaken met een 1-3-winst bij het volop in de problemen zittende Noad’67. ZSC’62 had aan een treffer van Justin Vaane genoeg voor de winst bij het nog puntloze Seolto: 0-1. WHS leed een verrassende nederlaag tegen Kogelvangers: 0-2.