Volledig scherm
De Meeuwen (groene shirts) won zaterdag alle wedstrijden op het BSC-toernooi. © Lex De Meester

RCS en De Meeuwen als poulewinnaars naar finaledag BSC-toernooi

NIEUWDORP - RCS en De Meeuwen hebben zich als groepswinnaars geplaatst voor de finaledag van de B-categorie tijdens de Borsele Sloepoort Cup. de Souburgers werden eerste in poule B1, de ploeg uit Zoutelande won groep B2.

RCS begon in poule B1 met een wedstrijd tegen Jeka, die met 1-0 werd gewonnen. Daarna volgde een 0-0-gelijkspel tegen Serooskerke, maar werd de groepswinst in het slotduel met Kapelle veiliggesteld: 1-0: Serooskerke werd tweede, Kapelle derde en Jeka eindigde op de vierde en laatste plaats.

In de tweede B-groep begon ook De Meeuwen met een 1-0-zege, op het organiserende Nieuwdorp. Het tweede duel resulteerde in een klinkende 4-0-zege op VCK en in de derde en laatste wedstrijd werd het Terneuzen van oud-trainer Daan Eikenhout met 1-0 verslagen. De Meeuwen werd dus ongeslagen eerste, plek twee was voor VCK, Terneuzen werd derde en Nieuwdorp laatste.

Zaterdag staan voor de ploegen in de B-categorie de kruisfinales op het programma. RCS speelt dan tegen VCK om een plek in de finale en De Meeuwen treft Serooskerke; een Walchers feestje dus. In het schema om de plekken vijf tot en met acht treft Kapelle Nieuwdorp en speelt Terneuzen tegen Jeka. Om 16.30 uur gaat de finaledag van start.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement