Volledig scherm
Henk Vos, trainer van RBC © Gerard van Offeren

RBC-trainer Henk Vos: ‘SSV'65 nam de strafschoppen twee keer beter. Klaar’

videoGOES - Henk Vos nam de bekeruitschakeling van RBC sportief op. Zijn ploeg nam ook in de herkansing dinsdagavond de strafschoppen minder goed dan SSV’65 en werd dus uitgeschakeld. ,,SSV'65 nam de strafschoppen twee keer beter dan wij. Klaar.”

Het was een hele soap geweest, zo gaf de RBC-trainer toe. ,,Aan de ene kant is het logisch dat de kranten hier over schrijven. Maar aan de andere kant: er is een fout gemaakt en wij hebben dat als club aangegeven”, aldus Vos over de penaltysoap die de (landelijke) media twee weken bezig hield. Omdat de strafschoppen op 26 februari onreglementair werden afgewerkt, kreeg RBC dinsdagavond een herkansing.

Volgens het ABBA-systeem (eerst ploeg A, daarna twee keer ploeg B en weer ploeg A) hoefden slechts vier penalty’s genomen te worden. SSV’65 mocht beginnen en scoorde via Thomas Mattheijer. RBC maakte vervolgens gelijk via Mujib Yaqoubi, maar Yeidi Muurmans miste de tweede strafschop. De Goesenaren kwamen daarmee op matchpoint en verzilverden via Rowan Amperse de eerste mogelijkheid om de strafschoppenreeks opnieuw te beslissen. ,,Het is een loterij, die kun je verliezen”, was Vos duidelijk.

Niks verwijten

,,Ik kan Muurmans niks verwijten, het is sneu voor het ventje, maar hij nam gewoon zijn verantwoordelijkheid en ging er staan”, nam de trainer zijn pupil in bescherming. Dat SSV’65 de gewonnen penaltyreeks uitbundig vierde kon bij de voormalig prof op minder begrip rekenen. ,,Als je dan die winnende penalty maakt, moet je niet gaan provoceren. Dat moet je gewoon niet doen. Dat is zonde. Ze zijn de terechte winnaar, nemen twee keer de penalty’s beter. Geef elkaar dan gewoon de hand en ga naar binnen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement