Volledig scherm
Reguillo Vandepitte benutte woensdagavond de beslissende strafschop voor Hoek tegenFC Lisse. © ANP

Rake trap levert Vandepitte geld, verre reis en flessen Bacardi op

LISSE - Sinds ze bij FC Lisse en Hoek wisten dat ze de strafschoppenserie moesten herkansen, omdat bij de eerste poging onreglementair het ABBA-principe was toegepast, werden er al veel grappen gemaakt. Ze zouden een van de vele hits van de Zweedse popgroep ABBA draaien op sportpark Ter Specke als de tweede divisionist de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi zou bereiken. Maar ‘The winner takes it all’ klonk woensdagavond niet door de speakers.

Volledig scherm
Hoek-doelman Jordi de Jonghe en Reguillo Vandepitte eisten een hoofdrol op bij de strafschoppenserie tegen FC Lisse. © ANP

Zacht gemompel, gesteun en gekreun was wat er te horen was nadat aanvoerder Reguillo Vandepitte Hoek naar de 5-6-zege had geschoten. Vandepitte trok zich er weinig van aan. Juichen deed hij niet al te uitbundig, nadat hij doelman Wesley Storm bij zijn tweede poging in drie weken tijd wél had verschalkt. Zijn arm ging wel in de lucht. ,,Eigenlijk hoefde ik vandaag niet eens een penalty te nemen’’, gaf de matchwinner toe. ,,We hebben er op dinsdagavond nog even op getraind en ik miste er twee van de vijf. Ik heb toen maar gezegd dat andere jongens die wel zeker van hun zaak waren er eentje moesten nemen.’’

Zeker van zijn zaak was Vandepitte namelijk niet. Hij miste in de B1 van Zeeland Sport een strafschop, nam er daarna nooit meer één tot Hoek op 20 september na 120 minuten voetbal en vier goals (2-2) een penaltyreeks moest afwerken. Als aanvoerder nam hij zijn verantwoordelijkheid en trapte hij als derde namens de Zeeuws-Vlaamse hoofdklasser. Keeper Storm lag in de juiste hoek. Dat deed hij even later bij de trap van Zinho Chergui nog een keer en daardoor trok FC Lisse toen aan het langste eind: 5-4.

Warming-up

Maar omdat de strafschoppen niet om en om, maar volgens het ABBA-principe (eerst ploeg A, dan twee keer ploeg B en weer ploeg A), verklaarde de KNVB de uitslag ongeldig. FC Lisse stapte naar de voorzieningenrechter, maar die gaf de KNVB gelijk en daardoor stonden beide ploegen gisteravond opnieuw tegenover elkaar. De thuisploeg werkte eerst nog een training af, voordat ze het hoofdveld betraden. De spelers van Hoek stapten na tweeënhalf uur in de bus goedgemutst de kantine in, keken gezamenlijk een wedstrijdje zaalvoetbal en trapten nog ruim een kwartier rustig een balletje over.

,,We hadden maar één taak: die ballen binnenschieten’’, vertelde Vandepitte. ,,We waren niet met iets anders bezig.’’ Dat ging vier trappen lang ook heel aardig. Bram Leroy, Titas Vitukynas, Niek van Sprundel en Rik Impens waren foutloos en scoorden vanaf elf meter. Voor FC Lisse miste Robert van Boxel al bij de tweede poging, dus Fabian Wilson kon het karwei als vijfde afmaken. Maar de rechtsback, die bij de vorige serie niet in actie kwam maar maandag op de training koelbloedig bleek, schoot onder hoogspanning hoog over.

Flessen Bacardi

Volledig scherm
Reguillo Vandepitte: ,,Het was een bizarre dag.'' © PZC

Vandepitte: ,,Ik dacht dat Fabian het wel af zou maken, man. Ik hoopte het ook eigenlijk. Want weet je, ik ben geen penaltynemer. De één kan het heel goed, de ander niet zo. Daarom nam ik nu pas de zevende, na Aaron (Verwilligen). Het is natuurlijk wel lekker dat ik hem nu wel maakte. Ik heb er nog drie of vier flessen Bacardi mee verdiend ook! Op mijn werk heb ik met een paar mensen een wedje gelegd. Zij zeiden dat ik weer zou missen. Nou, gelukkig niet. Dit is een goedmakertje.’’

En wat voor een. De redding van keeper Jordi de Jonghe en de treffer van Vandepitte leverden Hoek 15.000 euro en een uitwedstrijd tegen eredivisionist Heracles Almelo op. Daar kan de captain van Hoek nog iets anders rechtzetten. Bij de laatste ontmoeting met een profclub kwam zijn naam namelijk op het scoreformulier. In De Kuip kopte hij tegen Feyenoord in eigen doel. ,,Dat zou helemaal mooi zijn!’’, glunderde Vandepitte. 

Lees ook:

Hoek schakelt FC Lisse uit op historische avond
FC Lisse-coach De Ruiter: 'Dit doet zeer'

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement